Skip to main content

2020 – en annerledes vår

2020 - en annerledes vår / 2021 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

• Redaktører: Guro Kulset Merakerås og Randi Lillealtern 
• Titler: Koronavåren. 
• Utgiver: Museumsforlaget
• Utgivelsesår: 2020  
•ISBN: 9788283051049  
•Priser: kr 390 heftet, 256 sider (www.museumsforlaget.no)

Ni forfatterne har beskrevet dramaet som utspilte seg våren 2020, redigert av journalistene Guro Kulset Merakerås (43) og Randi Lillealtern (44). De har omtalt nyhetene om koronaviruset fra 10. januar til 18. juni 2020 (innledning) i en detaljert dagbok som startet 11. februar. Dagsrevyen rapporterte da om et nytt virus fra Kina kalt SARS-CoV-2  og som hadde tatt livet av omkring 1 000 personer siden desember 2019. Viruset dukker opp i Sør-Korea 21. og 23. februar i Italia, der tre dager senere 374 var smittet tre og 12 døde. 

Dagen etter demret det for mange at også Norge ville bli rammet, og de første restriksjonene settes ut i livet og blir gradvis mer omfattende. Den 12. mars var 671 påvist smittet i Norge, hvorav en person døde. Regjeringen vedtar en gradvis nedstengning av landet, og fra da av domineres nyhetsbildet av Erna Solberg (f. 1961) helsedirektør Bent Høie (f. 1971), helsedirektør Bjørn Guldvog (f. 1958) og direktør Camilla Stoltenberg (F, 1958) i FHI. Assisterende direktør i Helsedirektoratet, lege og jurist Espen Rostrup Nakstad (f. 1975) blir en sentral formidler i mediene. Antallet smittede, innlagte på sykehus og døde rapporteres flere ganger i døgnet.

LES OGSÅ  Bli litt lykkeligere? Her er hvordan.

Bokas 256 sider beskriver hvilke tiltak myndighetene satte i verk og dermed hva de ikke gjorde eller omtalte – og fortsatt ikke har sagt noe som helst om. Befolkningen har ikke fått noen råd om hvordan vi kan styrke immunforsvaret, kun om fysiske hindringer for å forhindre smitte: bruke maske og begrense sosial omgang. 

Helsemagasinet har forgjeves forsøkt å få ut informasjon til ledende medier om at alle virus, inkludert covid-19, kan bekjempes med store doser vitamin C, D og andre næringsstoffer. Et fungerende immunapparat forutsetter at man kutter ned sukkerinntaket og spise lavkarbo-/høyfettkosthold. I stedet for å stenge skoler og holde folk hjemme kunne myndighetene ha forbudt salg av sukkertøy, søtsaker, kaker og sukkerholdig drikke, gitt råd om kosthold og delt ut vitamin C og D.

Før eller senere vil sannheten om hva Norge og andre land kunne ha gjort for å unngå sykdom og død, bli kjent. Koronavåren kan vise seg nyttig i det oppgjøret som da må komme. DVP


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner