Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Å hjelpe andre er god stressmestring

Å hjelpe andre er god stressmestring

Det høres kanskje ut som om det bare er ekstrabelastning, men er du stresset, kan det være god terapi å gi andre en håndsrekning. Å hjelpe andre, både venner, bekjente og fremmede,  kan minske de negative effektene som dagliglivets stress ellers kan ha for vår mentale helse og våre følelser.

– Hvis vi hjelper andre, hjelper vi også oss selv, sier psykiater Emily Ansell ved medisinsk fakultet ved Yale Universitet. Selv så små ting som å holde en dør åpen for andre, vil gjøre at vi ikke føler oss like nedfor på en ellers stressende dag.

Så istedenfor å be andre om hjelp når vi er veldig stressa, kan et lite, men effektiv triks altså være selv å gjøre noe for andre. I det minste gjør det at vi føler oss litt bedre. ALJ

Kilde:

Raposa EB, Laws HB, Ansell EB. Prosocial behavior mitigates the negative effects of stress in everyday life. Clinical Psychological Science 2016; 4:  691–8. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=raposa+eb+and+laws+hb

Annonse:
You may also like
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier
Epikrise fra en uavklart borreliosepasient
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar