Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Akupunktur mot kronisk smerte og depresjon

Akupunktur mot kronisk smerte og depresjon

Forskere i Storbritannia har vurdert publisert forskning på bruk av akupunktur ved kroniske smerter. De undersøkte særlig smerter i nakken og korsryggen, slitasjegikt i knærne, hodepine og migrene. Akupunktur viste seg å være bedre enn vanlig behandling og narreakupunktur mot slike smertetilstander. I en annen analyse sammenliknet forskerne akupunktur med andre fysiske terapier som brukes ved slitasjegikt i knærne, og fant at akupunktur var en av de mer klinisk effektive terapiene. Hvis man i tillegg kun baserte seg på de best gjennomførte studiene, var også akupunktur kostnadseffektiv.

Forskerne gjennomførte også et storskala klinisk forsøk på akupunktur eller samtaleterapi ved depresjon. Begge tiltakene var klinisk effektive, og akupunktur var kostnadseffektivt. Alt i alt var akupunktur egnet behandling ved en rekke smertetilstander og depresjon, og slik behandling viste seg også å være kostnadseffektiv. IM

Kilde:

MacPherson H, Vickers A, Bland M mfl. Acupuncture for chronic pain and depression in primary care: a programme of research. Programme Grants for Applied Research 2017; 5: 3. https://www.journalslibrary.nihr.ac.uk/pgfar/pgfar05030/#/abstract

You may also like
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier
Sentral grunnbok om energimedisin
Oversikt over Vilhelm Schjelderups bøker
Fett er min venn

Legg igjen et svar