Skip to main content

Akupunktur mot migrene

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Naturlig helbredelse»]I denne spalta får ulike terapeuter ordet for å fortelle om resultater fra deres praksis. Denne gangen slipper vi til akupunktør Mette Henning på Mette Henning Naturmedisin i Steinkjer.[/gdlr_box_icon]

Jeg ble oppsøkt av en mor og hennes 21 år gamle datter i mars 2016. La oss kalle datteren Bente. Hun hadde i perioder slitt veldig med migrene. Anfallene hadde vært så ille at hun kastet opp og måtte ligge delvis på mørkt og stille rom.

Migrenen startet da Bente var cirka 10 år gammel. Hun har bestandig vært ganske rolig og avbalansert, men moren er ganske sikker på at skilsmisse og denne uroligheten utløste problemene.

Ungene ble etter hvert annenhver helg hos far, og det slo aldri feil at Bente fikk migreneanfall etter helg og ferier hos far. Dette førte videre til en del fravær på skolen.

Moren har aldri tvilt på at ungene ble tatt godt vare på hos far, men det ble en annen tilværelse for barna: Ny plass, nye folk, andre døgnrytmer og rutiner.

Foreldrene ble fortalt at Bentes problemer ville bli mye mindre etter puberteten, men dessverre ble de ikke det. De har vært oppmerksomme på at Bente trenger nok søvn og en jevn døgnrytme. Foreldrene har lagt vekt på mat av god kvalitet og nøye valgt hvilke drikker som ble inntatt. De har også skjermet jenta for stressende situasjoner. Migrenen har variert en del i styrke fra virkelig ille til noen bedre perioder.

LES OGSÅ  Akupunktur mot kronisk smerte og depresjon

Vinteren 2016 ble det temmelig ille igjen. Bente kom fra et lengre utenlandsopphold og skulle tilpasse seg en vanlig norsk hverdag, men da slo migrenen til for fullt. Moren og Bente konkluderte at migrenen kunne bli utløst av lysforholdene på jobben, at hun spiste lite eller uten noen spesiell grunn. Dette gikk ut over livskvaliteten, da Bente verken fungerte i jobben eller på hjemmebane.

Da Bente oppsøkte meg i mars, startet jeg med å måle energibanene. Da viste det seg en ubalanse på metallelementet. I akupunktur er alle kroppsfunksjoner og organer oppdelt i elementer. Metallelementet er koblet opp mot lunger og tykktarm. Hos Bente viste energibanen til lungene en blokkering, og jeg fant også ubalanser på høyre og venstre side av tykktarmsmeridianen. Basert på de mest utslagsgivende punktene satte jeg nåler i LI 2. LI 2 er et punkt på tykktarmsmeridianen som forsvaker men samtidlig tar vekk patogen varme, det vil si varme som har gått inn i kroppen utenfra. På venstre side og på høyre side er punktet LI 5, som er koblet opp mot varme. Når punktet brukes til å forsvake, tar det ut varme og spenninger. Da jeg søkte med et frekvensapparat over smertepunktet, kom jeg ut på en frekvensubalanse på E–30 prosent. Kroppens organer og funksjoner er koblet opp mot ulike frekvenser. E–30 prosent ligger på 25,5 Hertz (svingninger per sekund) ut i fra Nogier sitt system.

Jeg arbeidet meg videre via tretrinnssystemet i øreakupunktur og endte opp med vagusnerven på nivå 2. Vagusnerven er hjernenerve nummer 10. Den trengte tilføring av E–30 prosent som har en frekvens på 25,5 Hertz. I øret kan man finne flere punkter på hvert enkelt organ, og i dette tilfellet kom utslaget på nivå 2. Der brukte jeg nevnte frekvens og tilhørende farge med samme frekvens. Damen kom innom litt senere hvor jeg satte en nål for stram musklatur i kjeven.

Etter et par runder hos meg ble Bentes hverdag en helt annen. Fram mot slutten av juni fikk hun ikke et eneste anfall. Selv om hun har kjent antydning til hodepine, har hun klart å kontrollere den. Hverdagen er blitt mye bedre, og frykten for å få anfall er borte.

Bente og moren er veldig takknemlige for å ha fått hjelp. Fra allmennlegen hadde Bente dessverre ikke fått annet råd enn tilpasning av måltidene og nok søvn.

Når jeg behandler, bruker jeg mye tid på å finne grunnårsaken. Jeg behandler aldri symptomer, men regulerer systemet så kroppen kan gjenvinne balansen.

LES OGSÅ  Akupunktur ved brystkreftbehandling

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Om artikkelforfatteren»]Mette Henning (f. 1961) har tre års utdanning som akupunktør fra NeiJing skole i Stockholm (1996). Hun har i tillegg utdanning i posturologi, auricolamedisin og myorefleksiologi og opplæring i bruk av naurometer fra Japan. Et naurometer måler energibanene
i kroppen slik at ubalansene kommer fram skjematisk.

E-post: firmapost@mettehenning.no; telefon 741 65 885 / 96 22 91 72[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner