Skip to main content

Alt du trenger å vite om faste (og hvor lurt det er)

[wcm_restrict]

Faste i en eller annen form (det finnes mange varianter) kan gjøre oss friskere, redusere aldringsprosessen og gi oss flere år å leve. Blant annet viser forskningsresultater at faste ser ut til å kunne beskytte mot sykdommer som diabetes 2, hjerteinfarkt, kreft og nervesykdommer i tillegg til mer ”hverdagslige” plager.

I den helt ferske boka Faste – den komplette guiden (Cappelen Damm, 2020) skriver legen Jason Fung om alt du trenger å vite om faste… Vi lærer om hva faste er, ulike former for faste, hvorfor faste er så bra for kroppen og hvilke fordeler vi kan oppnå. Forfatteren avliver noen vanlige misforståelser, slik som at faste er det samme som sult og ikke passer for mennesker, at faste fører til tap av muskelmasse eller fratar kroppen viktige næringsstoffer. Vi får tips om hvordan vi skal gå fram, hva vi gjør med sultfølelsen (når/hvis den opptrer) og får programmer for ulike varianter av faste. Vi får attpåtil oppskrifter og tips til hva vi skal spise når vi ikke faster.

LES OGSÅ  Hartslående kritikk av farmasøytisk industri og medikamentbruk

Helsemagasinet har skrevet utførlig om faste, som også anbefales av lege Stig Bruset, en av bidragsyterne i boka. Han og flere andre forteller om hvordan de er blitt friskere av faste. Om du ikke har prøvd å faste, men har lurt på om du burde gjøre det, har du nå ikke lenger noen gode grunner til ikke å forsøke: Alt du trenger å vite for å gjennomføre en faste og for å bli inspirert til å sette i gang, finner du i denne boka.

Forfatter(e): Jason Fung med Jimmy Moore med bidrag av Stig A. Bruset, Anders Kindberg, Anders Krokfoss og Nanna Heiberg.

Tittel: Faste – den komplette guiden. Hvordan du fornyer og reparerer kroppen med periodisk, kort eller lang faste.

Utgiver: Cappelen Damm AS

Utgivelsesår: 2020

ISBN: 9788202620127

Pris: kr 399 innbundet, 266 sider (www.cappelendamm.no)

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner