Skip to main content

Aromaterapi demper angst

Japanske forskere har testet om inhalering av en spesiell eterisk olje var effektiv i å dempe mødres angst når deres syke barn fikk intravenøs behandling på en barneklinikk. De testet oljen av en spesiell kinesisk citrusfrukt som kalles yuzu (Citrus ichangensis x C. reticulata). Da mødre med syke barn ankom et sykehus, ble de bedt om å fylle ut et anonymt spørreskjema. Etter at en lege hadde undersøkt barnet og bekreftet behovet for intravenøs behandling, ble mødrene som sa ja til å delta i studien, enten plassert i en aromaterapi- eller kontrollgruppe. En oljeforstøver ble fylt med yuzuolje før mødrene kom inn i aromaterapirommet. Oljeforstøveren sender en 1,7 MHz ultralyd til vannløsningen med eterisk olje, noe som fører til at små partikler sendes ut i lufta. Mødrene ble vist hvordan de kunne bruke aromaterapiforstøveren mens barnet fikk intravenøs injeksjon i samme rom. De kunne selv slå av forstøveren når eller om de ville, men var uansett med i aromaterapigruppa i studien.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


Femten minutter etter at de kom inn i rommet, ble mødrene bedt om å fylle ut et annet spørreskjema, som målte graden av angst. De 60 mødrene som ble eksponert for aromaterapi, og de 61 som ikke ble det, var sammenliknbare når det gjaldt demografiske forhold (alder osv.) Det viste seg at mødrenes angstnivå var lavere blant dem som fikk aromaterapi enn i kontrollgruppa. Forskerne anbefaler at det gjennomføres et større forsøk der det trekkes lodd om hvem som skal bli eksponert for aromaterapi og der deltakerne ikke vet om de blir eksponert eller ei. IM

LES OGSÅ  Safran mot depresjon og angst

Kilde:

Ueki S, Niinomi K, Takashima Y mfl. Effectiveness of aromatherapy in decreasing maternal anxiety for a sick child undergoing infusion in a paediatric clinic. Complementary Therapies in Medicine 2014; 22: 1019-26. http://www.complementarytherapiesinmedicine.com/article/S0965-2299(14)00149-6/abstractDenne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner