Artikler

Hva døde egentlig Atkins av?

I en stresset medieverden har mange journalister ikke tid til å sjekke fakta og kan derfor uforvarende komme til å spre rykter med lite hold i virkeligheten. En som ble utsatt for slik ryktespredning etter sin død, er pioneren i behandling med lavkarbokosthold, legen Robert C. Atkins. 

Melkefett er sunt!

Dr.philos. Anna Haug (61) har i en årrekke argumentert for at melkefett er sunt. Hun har således talt statlige, norske ernæringseksperter midt imot. Her utdyper hun argumentene.

Et liv i bevegelse

Muskel- og skjelettlidelser er største enkeltårsak til sykefravær (over 40 %) og uføretrygd (over 30 %) i Norge. De koster mest og plager flest år etter år uten at myndighetene griper aktivt inn. I sykefraværsdebatten holdes fokusets på økonomiske virkemidler og arbeidsmoral, alle synes å glemme at sykefravær skyldes nettopp sykdom. Hvorfor satses det så lite på forebygging og behandling? Det er tid for handling, nytenkning og kompetansebygging! 

Alzheimers sykdom og kokosfett

Mange av oss har hørt at kokosfett er nyttig uten å riktig forstå hvorfor det skulle være slik. Dette spesielle fettet har mange gunstige helseeffekter. Her beskrives spesifikt effektene ved demens. Artikkelen er tidligere publisert i det svenske magasinet 2000-Talets vetenskap.

USAs myndigheter gir dårlige kostråd

Statlige kostråd i Norge mangler vitenskapelig fundament.1 Nasjonalt råd for ernæring er blant annet ikke opptatt av hva mennesket er best tilpasset å spise.2 Det er heller ikke USAs offentlige ernæringseksperter, som nylig framla en rapport3 som må tåle sterk kritikk av Adele H. Hite og kolleger [heretter kalt forfatterne] i det vitenskapelige tidsskriftet Nutrition.4

Hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 2 2010

Her er måltidsforslag for dem som ønsker å spise tre måltider om dagen. Oppskriftene er enkle og raske å følge for selv den minst kyndige. Det totale energiinntaket i løpet av en dag er satt til ca. 2200 kcal, hvorav ca. 100-200 kcal kommer fra karbohydrater (25-50 g). De som trenger mindre eller mer mat, kan beregne porsjonsstørrelsene ved å endre like mye på alle ingredienser.

1 125 126 127 128 129 131