Artikler

Sukkerfrie julegodter

Jula er gjerne forbundet med mye god mat – både feit og søt. Det feite passer perfekt inn i en sunn livsstil, men dette gjelder dessverre ikke det søte. Eller? Vi gir deg oppskriftene som gjør at du også kan kose deg med litt av det siste.

Kosthold ved ME – en guide

Hvis du har ME, er det ikke lett å finne ut hvilken betydning kostholdet har for sykdommen. Noen opplever at visse matvarer forverrer symptomene, mens andre matvarer demper dem. Hvordan vite hva som er best?

Ja, vi elsker peanøtter, men Maarud da!

Visst er peanøtter gode fettkilder, og visst smaker de deilig1. I tillegg byr Maarud på en fornøyelig produktbeskrivelse på baksiden av posen, helt uten å mene å være morsomme, tror vi. Markedsavdelingen er kanskje ikke helt inneforstått med biologi og evolusjonshistorie, ei heller helt stødige i norsk? Dette står nemlig å lese:

Hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 3 2010

Oppskriftene som presenteres i VOF, skal være enkle og raske å følge for selv den minst kyndige. Det totale energiinntaket i løpet av en dag er satt til ca. 2200 kcal, hvorav ca. 100-200 kcal skal komme fra karbohydrater (25-50 g). De som trenger mindre eller mer mat, kan beregne porsjonsstørrelsene ved å endre like mye på alle ingredienser.

Udos aller beste valg

Ernæringsforskeren Udo Erasmus, PhD, er kjent for sine økologiske, kaldpressede oljer, som markeds-føres under navnet Udo’s choice. Og det er ikke bare VOF som er begeistret for Udos oljer; Udo selv er naturligvis begeistret for VOF.

Forbud mot helsebringende hormon: Dopingdømt for DHEA

Den 27. oktober rapporterte Moss avis at en 66 år gammel kvinne ble straffedømt for å ha innført det naturlige hor-monet DHEA. Tollmyndighetenes begrunnelse var at hormonet står på Den Olympiske Komiteens dopingliste. Den muskeloppbyggende virkningen av DHEA er ubetydelig, og bivirkningene er få eller ingen. Forbudet er følgelig dårlig begrunnet.

Solprising i D-dur

Johan Moan er en av verdens mest kjente og anerkjente forskere innen lysbehandling av kreft og de biologiske virkningene av vitamin D. Hans arbeid har blant annet ført til at hundretusener av mennesker har fått bedre behandling mot hudkreft. I september 2010 mottok han Universitetet i Oslos pris for framragende forskning.

Fett i kjøtt – ikke ett fett

Sammensetningen av fettsyrer i kjøtt er viktig for helsa vår. Dagens kjøtt er ikke optimalt for god helse, men dette er det mulig å gjøre noe med ifølge dr.philos. Anna Haug ved Universitet for miljø- og biovitenskap på Ås og statsstipendiat Olav Albert Christophersen.

1 131 132 133 134 135 138