Skip to main content

Artikler på nett og vitamin C

[wcm_restrict]

Hvordan finner jeg ut hvilket abonnement jeg har, kan jeg lese artikler på nett? Det sto ingenting om dette på min siste faktura fra dere heller.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Jeg hørte en påstand her om dagen som jeg må sjekke ut med dere: Klarer vi bare å ta opp 10 prosent av C-vitaminet når det inntas som askorbinsyre, altså framstilt industrielt? Nå er jeg litt på tynn is her fordi jeg ikke helt vet hva som er hva.

Jeg bruker Quicksilver liposomal vitamin C, i innholdsfortegnelsen står vann først, altså det er mest vann, glyserin, etanol, og til slutt står det naturlig citrusolje. På flasken står det at C-vitaminet er ”Sodium ascorbate”. Er det naturlig fremstilt eller industrielt, og hvor mye tar vi opp av det? Jeg vet ikke om det er mulig å svare på, og/ eller om dette er individuelt? 


Veronica Skredlund


VOF: Ditt abonnementsnummer skal stå på plastomslaget som følger hver forsendelse. Hvis du har glemt det, kan du kontakte service@vof.no for hjelp. Som abonnent har du tilgang på mer enn 5 000 siders publisert litteratur, og du kan søke på stikkord for å finne de temaene du ønsker å lese mer om.

LES OGSÅ  Linus Pauling fikk rett: vitamin C motvirker kreft

Opptaket av vitamin C som pulver (askorbinsyre, natriumaskorbat eller blanding av forskjellige forbindelser) er individuelt og avhenger blant annet av din helsetilstand. Er man syk, opptas til dels mye mer enn om man er frisk, slik at man kan teste sitt eget stressnivå ved å innta økende mengde vitamin C. Ved løs mage opptas mindre, og under diaré opptas svært lite. Dette er imidlertid nyttig fordi det renser tykktarmen og dermed bidrar til å skille ut uønskede reststoffer.

Langt mer vitamin C opptas i liposomal form, enten du bruker Quicksilver eller AltrientC©. Alle konsentrater er basert på syntetisk framstilt vitamin C, som er identisk med det molekylet som forekommer naturlig. I planter finnes imidlertid andre stoffer som bidrar positivt, men brukt i store doser eller intravenøst er dette ikke et alternativ. Generelt er opptaket i tarmen doseavhengig – jo mer som inntas, desto mindre andel opptas inntil man når øvre grense (diaré), der opptaket er svært lite. Vi anbefaler liposomal vitamin C dersom man ønsker et høyt inntak under sykdom eller et høyt stressnivå, mens man ellers kan innta vitamin C i pulverform og ha et høyt opptak dersom man unngår løs mage. Hvor mye man kan innta uten å få løs mage, er individuelt – man må prøve seg fram. DVP

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner