Skip to main content

Asiatisk ribbe med kålsalat

Ingredienser, fire porsjoner:

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

  • 900 g svineribbe, bein ikke medregnet
  • 1 ss salt
  • 1 ss spisskummen
  • 2 ts chilipulver
  • 15 g revet ingefær
  • Saften av 2 lime
  • Kraft – se egen oppskrift under
  • Kålsalat – se egen oppskrift under
  • Dressing – se egen oppskrift under

Denne oppskriften har vi hentet inspirasjon til fra nettstedet matprat.no. Lag marinade av salt, spisskummen, chilipulver, revet ingefær og limesaft. Gni in ribba med marinaden og la stå minst tre timer – gjerne natta over.

Bruk en hel svineribbe, og tilpass mengden etter steiking. Legg ribba i langpanne med svoren opp. I stedet for vannet du har i med ribba, heller du på appelsinjuice, soyasaus og eddik og har i hvitløksbåter og kanelstang.

Dekk formen godt til med aluminiumsfolie, og steik på 230 grader midt i ovnen i cirka 45 minutter.

Fjern folien og sil krafta fra langpanna over i en liten kjele. Hell 2–3 dl vann i formen, og steik videre på 200 grader i ytterligere 1½–2 timer.

Ta deretter ut svineribba og la den hvile i minst 20 minutter før du skjærer i serveringsstykker. Server med kålsalat, dressing og en saus lagd av ”Krafta”. 1 110 kcal per porsjon.

NæringsstoffVektRel. vektEnergi%
Protein43,8116
Fett902,174
Karbohydrater26,20,610

Kraft:

  • 2 dl appelsinjuice
  • 2 dl soyasaus
  • 3 ss riseddik, eventuelt hvitvinseddik
  • 10 båter hvitløk
  • 1 stk. hel kanelstang
LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 4 2012

Bland alle ingrediensene. Denne krafta steikes sammen med ribba de første 45 minuttene. Da helles den av, og du reduserer den til cirka halvparten. Da har du en fyldig og tykk saus. Tilsett koriander og smak eventuelt til med salt og pepper.

Kålsalat:

  • 300 g finsnittet hodekål
  • 300 g finsnittet rødkål
  • 1 rødløk i tynne skiver
  • 1 grønt eple, grovrevet
  • ½ potte finhakket koriander
  • 1 rød chili i tynne skiver
  • 4 ss peanøtter

Bland alle ingredienser bortsett fra peanøttene, som drysses over til slutt etter at dressingen er blandet inn, jf. egen oppskrift.

Dressing:

  • 2 ss riseddik, eventuelt hvitvinseddik
  • 3 ts sesamolje
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss flytende honning
  • 2 ts revet ingefær

Bli abonnent!

Mest populær

2 utgaver + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
  • Tilgang til over 3000 artikler om helse
  • Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
  • Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
  • 7 utgaver sendt hjem i posten per år
  • Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Kun 98,- 
(Fornyes til 800 kr per år) Bestill nå
Mest populær

Digital tilgang + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
  • Tilgang til over 3000 artikler om helse
  • Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
  • Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
  • Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Kun 30,- første måneden 
(Fornyes til 60 kr per måned)
 Bestill nå

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?