Skip to main content

Bærkrem

[wcm_restrict]

Om våren og sommeren er det deilig med en lett og forfriskende dessert. Og hva med en lavkarbo-porsjon til sommeren? 

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

En krem med bær og nøtter er rask å lage. Her har vi brukt bringebær og blåbær, men du bruker selvsagt de bærene du selv liker best. Solbær, jordbær eller kanskje tyttebær kan være fine varianter.

Du trenger:

(til 6 små porsjoner)

Ca. 3 dl kremfløte. 
Ca. 100 gram friske bær
Ca. 75 gram hakkede pekannøtter
Revet skall av en halv sitron
En dæsj vaniljeekstrakt (maks 1/2 ts, men smak det gjerne til)

Slik gjør du:

Pisk kremen lett, til den får myke bølgetopper. Ha i sitronskall og vaniljeekstrakt mot slutten av piskingen. Bland i bær og hakkede nøtter, og bland godt.

Ha plastfolie over bollen, eller fyll gjerne kremen over i porsjonskopper og dekk disse med folie.

Sett kremen i kjøleskap noen timer til den er stivnet.

Kos deg, og riktig god sommer!

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Blåbæryoghurt à la ”Biola”