Kategorier
Siste innlegg
Bananpannekaker
Leser Ida Byrkjeland tipset oss om denne oppskriften på pannekaker fra PaleoMom. Her bruker man ikke noe mel verken av korn, frø eller nøtter, men koke-/middagsbananer (plantains på engelsk). Man kan kjøpe slike i en innvandrerbutikk.
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]
Ida byttet ut ekstra jomfruelig kokosolje med stekekokosolje for å mildne smaken og anbefaler å servere med litt grovt rørte jordbær på. Pannekakene kan også serveres med kanel, nøtter og pisket krem.
Du trenger:
2 store middagsbananer (innvandrerbutikk og liknende)
4 egg
2 ts vaniljepulver
3 ss ekstra jomfruelig kokosolje
1 klype salt
½ ts bakepulver
Ekstra kokosolje til steking
Slik gjør du:
Del bananene i mindre biter og ta av skallet. Bland bananene og eggene i blender eller kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse. Ha i resten av ingrediensene og kjør massen 2–3 minutter til du får en fin og jevn røre.
Varm en steikepanne på middels varme med litt kokosfett og ha i røra i ønskede størrelser. Steik i cirka 4–5 minutter, snu pannekaka og steik et par minutter til.
[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Vil du se mer fra PaleoMom?»] Besøk hennes blogg på http://www.thepaleomom.com/[/gdlr_box_icon]