Skip to main content

Bananpannekaker

Leser Ida Byrkjeland tipset oss om denne oppskriften på pannekaker fra PaleoMom. Her bruker man ikke noe mel verken av korn, frø eller nøtter, men koke-/middagsbananer (plantains på engelsk). Man kan kjøpe slike i en innvandrerbutikk.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen   

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]

Ida byttet ut ekstra jomfruelig kokosolje med stekekokosolje for å mildne smaken og anbefaler å servere med litt grovt rørte jordbær på. Pannekakene kan også serveres med kanel, nøtter og pisket krem.

Du trenger:

2 store middagsbananer (innvandrerbutikk og liknende)
4 egg
2 ts vaniljepulver
3 ss ekstra jomfruelig kokosolje
1 klype salt
½ ts bakepulver
Ekstra kokosolje til steking

Slik gjør du:

Del bananene i mindre biter og ta av skallet. Bland bananene og eggene i blender eller kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse. Ha i resten av ingrediensene og kjør massen 2–3 minutter til du får en fin og jevn røre.

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 3 2016

Varm en steikepanne på middels varme med litt kokosfett og ha i røra i ønskede størrelser. Steik i cirka 4–5 minutter, snu pannekaka og steik et par minutter til.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Vil du se mer fra PaleoMom?»] Besøk hennes blogg på http://www.thepaleomom.com/[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner