Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2015 > Bananpannekaker

Leser Ida Byrkjeland tipset oss om denne oppskriften på pannekaker fra PaleoMom. Her bruker man ikke noe mel verken av korn, frø eller nøtter, men koke-/middagsbananer (plantains på engelsk). Man kan kjøpe slike i en innvandrerbutikk.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen   


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

Ida byttet ut ekstra jomfruelig kokosolje med stekekokosolje for å mildne smaken og anbefaler å servere med litt grovt rørte jordbær på. Pannekakene kan også serveres med kanel, nøtter og pisket krem.

Du trenger:

Annonse:

2 store middagsbananer (innvandrerbutikk og liknende)
4 egg
2 ts vaniljepulver
3 ss ekstra jomfruelig kokosolje
1 klype salt
½ ts bakepulver
Ekstra kokosolje til steking

Slik gjør du:

Del bananene i mindre biter og ta av skallet. Bland bananene og eggene i blender eller kjøkkenmaskin til det blir en jevn masse. Ha i resten av ingrediensene og kjør massen 2–3 minutter til du får en fin og jevn røre.

Varm en steikepanne på middels varme med litt kokosfett og ha i røra i ønskede størrelser. Steik i cirka 4–5 minutter, snu pannekaka og steik et par minutter til.


Vil du se mer fra PaleoMom?

 Besøk hennes blogg på http://www.thepaleomom.com/

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Oppdatering om stråling fra andre land

Legg igjen et svar