Skip to main content

Barn og mobilstråling

Denne uka kan du lese at mobilstråling kan skade barns utvikling og helse. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

 • Fotballesset Erling Braut Haaland har skjønt mye om helse
 • Jord blir til helsekost
 • Syk med symptomer, men uten forklaring
 • Klimaaktivisme i matfatet
 • Lengre antibiotikabehandling forstyrret tarmfloraen hos mus
 • Gurkemeie like effektiv som 14 medikamenter
 • Det finnes kun to biologiske kjønn
 • Forbrenning i musklene endrer seg med kroppsvekta
 • Biopat Renate Elida Haug mener vi må ta ansvar for egen helse
 • Koronavaksinene inneholder ikke mRNA
 • Øresus etter koronavaksinering
 • Vanskelig å få kompensasjon etter skade av koronavaksine i USA
Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Mobilstråling kan skade barns utvikling og helse

Dette er konklusjonen på en fagartikkel publisert i Current Problems in Pediatric and Adolescent Health Care i februar. Forfatterne framlegger dokumentasjon som forbinder trådløs stråling med kreft og innvirkning på hjernens utvikling, hukommelse og reproduksjon.

De refererer også til effekter på oksidativt stress, DNA-skader, kardiomyopati, kreftfremkallende egenskaper, sædskade, hukommelsesskader og nevrologiske effekter. Artikkelen er skrevet av eksperter innen medisin, epidemiologi, toksikologi, fysikk, biokjemisk ingeniørvitenskap og folkehelse.

Til sammen har de publisert mer enn 1000 artikler. Forskerne påpeker at barn blir utsatt for et stort og økende antall trådløse enheter, hvorav ingen er testet for sikkerhet på barn. Videre har hjernen og organene deres vist seg å absorbere langt mer stråling enn voksnes. Temaet ble tatt opp i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 1. april.

Fotballesset Erling Braut Haaland har skjønt mye om helse

Han bruker blålysblokkerende briller om kvelden og eksponerer seg for dagslys om morgenen, spiser næringsrik innmat og filtrerer vannet. Dette lover godt for at han vil kunne klare å levere på topp i lang tid framover. Haalands vaner utenfor fotballbanen er tema for en artikkel på Nrk.no 29. april.

LES OGSÅ  Lurt å ta seg en lur!

Jord blir til helsekost

Forskere ved Universitetet i Oslo har tatt patent på to stoffer som finnes i jord. Ifølge dem kan disse bidra til å opprettholde en god balanse i tarmen. Dette er tema for en artikkel på Titan.uio.no 26. april. For øvrig blir professor emeritus Jan Raa intervjuet om temaet, som publiseres i Helsemagasinet nr. 4/2023.

Syk med symptomer, men uten forklaring

Selv om legene ikke har en forklaring på hvorfor pasienten har ulike plager og symptomer, betyr dette ikke at plagene er innbilte. Istedenfor kan det hende at leger mangler verktøy og forståelse for å stille diagnosen og gi adekvat behandling.

Dette mener legene Erik Hexeberg og Sofie Hexeberg i et innlegg i Dagens Medisin 2. mai, som skriver om medisinsk uforklarte plager og symptomer (MUPS).

Klimaaktivisme i matfatet

Kommentator Tone Angell Jensen går i et innlegg på Nordnorskdebatt.no 2. mai i møte med klimaaktivister og veganeres feilaktige påstander om norsk landbruk. Han kritiserer også utkastet til nye nordiske kostholdsråd.

Lengre antibiotikabehandling forstyrret tarmfloraen hos mus

Noen bakteriegrupper kom saktere tilbake til tidligere nivå ved lengre behandling. De fleste var restituerte etter en dag eller to. Dette er tema i en artikkel på Titan.uio.no 2. mai.

Gurkemeie like effektiv som 14 medikamenter

Hvis det noen gang har vært en urt som setter eksistensiell frykt på bunnlinjen av farmasøytiske selskaper, er det gurkemeie. Den er en av de mest grundig undersøkte plantene som finnes i dag. Gurkemeies medisinske egenskaper og komponenter (primært curcumin) har vært gjenstand for over
12 000 fagfellevurderte og publiserte biomedisinske studier.

Et femårig forskningsprosjekt avslørte over 800 potensielle forebyggende og terapeutiske anvendelser for gurkemeie, samt 250 klart gunstige fysiologiske effekter. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 2. april 2021.

LES OGSÅ  Bananflue som indikator på mobilstråling

Det finnes kun to biologiske kjønn

Det er viktig ikke å miste av syne at det kun finnes to biologiske kjønn. Det betyr at enhver levende organisme kan klassifiseres som enten det ene eller andre kjønnet.

Dette viktige budskapet framhever den australske filosofiprofessoren Paul Griffiths i en artikkel fra 2020. Han har i hele sin karriere har fordypet seg i temaer i biologi og er en fagperson det er verd å lytte til. I artikkelen henvender Griffiths seg spesielt til de som avviser selve ideen om at det finnes to biologiske kjønn og som hevder de at det enten finnes mange biologiske kjønn eller et kontinuum av biologiske kjønn.

Ifølge Griffiths er dette reaksjoner på mange menneskers feilaktige forståelse av grunnleggende biologiske og evolusjonære forhold. Mange antar at hvis det bare finnes to kjønn, betyr det at alle må passe inn i ett av dem, noe den biologiske definisjonen av kjønn ikke betyr. Selv om en biologisk definisjon av kjønn er nødvendig for å forstå mangfoldet i livet, betyr det ifølge Griffiths ikke at det er den beste definisjonen for å sikre rettferdig konkurranse i sport eller tilstrekkelig tilgang til helsetjenester.

Når man ser utviklingen av kjønn som en prosess – og en som kan forstyrres – vil det være mange individuelle organismer som ikke tydelig tilhører det ene eller annet kjønn. Dette betyr imidlertid ikke at det finnes mange biologiske kjønn, eller at biologisk kjønn er et kontinuum. Det finnes bare to spesifikke måter som organismer bidrar med genetisk materiale til sine avkom på, og det er dette ”biologisk kjønn” handler om.

Forbrenning i musklene endrer seg med kroppsvekta

De som blir overvektige, endrer opptaket og forbrenningen av næringsstoffer i muskelcellene. Dette er tema for en artikkel på Titan.uio.no 19. april.

Biopat Renate Elida Haug mener vi må ta ansvar for egen helse

Hun ble intervjuet på Hemalipodden 30. april. Da Haug ble utbrent, begynte hun å lete etter brikkene i sitt eget helsepuslespill. Det førte henne til biopatien og svarene. Nå hjelper hun andre med å legge brikkene.

LES OGSÅ  Ingefær mot kreft

Koronavaksinene inneholder ikke mRNA

I stedet inneholder de modifisert RNA (modRNA). mRNA står for ”messenger RNA”, altså budbringer RNA, og mRNA er så skjørt at vårt immunsystem ødelegger dem i løpet av noen minutter. Det modifiserte RNA-et er lagd for å vare mye lenger. Dette oppnås ved å pakke det inn i ørsmå fettkapsler (liposomer), som lett går gjennom biologiske barriere og til og med når fram til vitale celler i hjertet og hjernen.

Når RNA-et fra vaksinene får kroppen til å produsere koronavirusets piggprotein, kan det i tillegg til å lage antistoffer mot viruset, sette i gang en rekke skadelige prosesser. I følge en artikkel i The Epoch Times 21. april kan det modifiserte RNA-et fungere som en slags trojansk hest som kan være mye verre enn sykdommen covid-19.

Øresus etter koronavaksinering

Øresus (tinnitus) er en vanlig, men mindre kjent bivirkning etter koronavaksiner. En artikkel i The Epoch Times 18. april omtaler dette temaet og hva man eventuelt kan gjøre for å bli bedre.

Vanskelig å få kompensasjon etter skade av koronavaksine i USA

Mange som opplevde problemer etter vaksinasjon, har ikke fått erstatning fra den føderale regjeringen, selv når leger diagnostiserer vaksineskader.

Dette tas opp i en artikkel i The Epoch Times 27. april. I artikkelen brukes en amerikansk pilot i 30-årene som eksempel. I løpet av en time etter vaksinering opplevde han intenst trykk i hodet, noe som førte til en rekke problemer da han fløy to dager senere. Dette er stadfestet av fire leger, men mannen får ingen kompensasjon.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner