Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2015 > Barnebok om å spise feil mat

Barnebok om å spise feil mat

Anne Lene Johnsen hadde en fin omtale av lege Berit Nordstrands bok Sukkerkok i hodet i Helsemagasinet nr. 2/2015. Hun avsluttet slik: ”Vi anbefaler boka fordi vi heier på alt som kan bidra til at barn spiser mindre sukker.” Siden jeg har barn i antatt rette alder for en slik bok, vakte dette min interesse. Hvordan slår den an hos barn? Hvordan ville en av mine ni år gamle døtre reagere på den? Jeg skaffet meg derfor Sukkerkok i hodet før sommeren og tok den med på ferie. Først leste jeg gjennom for å se hva den handler om og studerte de fine tegningene.

Tekst Iver Mysterud     Foto Shutterstock


Om boka

Forfatter: Berit Nordstrand
Tittel: Sukkerkok i hodet
Utgiver: Fraiva
Utgivelsesår: 2014 (innbundet, 64 sider)
ISBN: 978-82-999043-2-2
Pris: kr 253 (tanum.no), 289 (ark.no, haugenbok.no)

page_1Sukkerkok i hodet handler om det som skulle være en morsom tivolitur, men som ender i kaos fordi kroppen har fått feil mat, blant annet sukker. Heldigvis kan kroppen få en ny mulighet med sunn mat som drivstoff. Da fungerer den godt, og hjernen fungerer igjen. Dette forklares ved at boka følger skjebnen til den røde blodcella Erle, den hvite blodcella Luke, fettklumpen Perle og kampen mellom ”gode” og ”dårlige” tarmbakterier når man spiser ulike typer mat.

Handlingen var grei å følge, selv om jeg gikk litt surr i hvem som var hvem av Erle, Luke og Perle.

Annonse:

Deretter spurte jeg min datter om hun hadde lyst til at jeg leste denne barneboka om kosthold for henne. Det ville hun, og vi hadde en rolig hyggestund en kveld med lesing, kikking på tegningene og spørsmål om det som skjedde i boka. Det var opplagt at min datter likte boka. Jeg trodde at ”historien” stoppet der, men to dager seinere spurte hun om jeg kunne lese boka en gang til. Det gjorde vi, og fortsatt var interessen stor. Det samme gjentok seg enda en gang et par dager senere, og jeg kan bare slå fast at boka fenget min datter. Vi har i tillegg prøvd et par av bokas isoppskrifter. Da min datter noen dager seinere fikk ei skolevenninne på besøk et par feriedager, lagde de faktisk på egen hånd is etter en oppskrift fra boka.

Jeg opplever det som positivt å få en barnebok som fokuserer på hormonelle effekter i kroppen av å spise ulike typer mat. Kostholdsbøker for barn er viktige. Her er Berit Nordstrand en foregangsfigur. Det er å håpe på flere barnebøker om kosthold fra henne og andre som tar barnas helse og kunnskapsnivå på alvor.

You may also like
Myseprotein
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Ikke særlig smart med smartmålere!
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar