Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Behandling av øyesykdommen AMD med akupunktur

Behandling av øyesykdommen AMD med akupunktur


Naturlig helbredelse

I denne spalta får ulike terapeuter ordet for å fortelle om resultater fra deres praksis. Denne gangen slipper vi til akupunktør Vidar Johansen ved Johansens Akupunktur i Sandefjord.

I februar 2011 var Inge Eriksen (f. 1946) hos optikeren for en rutineundersøkelse. Optikeren mente at Eriksen hadde øyesykdommen aldersbetinget makuladegenerasjon (heretter kalt AMD). Derfor ble han sendt videre til en øyelege, som bekreftet optikerens funn og stilte diagnosen tørr AMD. Øyelegen fortalte Eriksen at det ikke finnes noe behandlingstilbud for sykdommen. 

Makula befinner seg på øyets netthinne og er en gul, 1,5 millimeter lang, ellipseformet flekk som ivaretar synsskarpheten. AMD er trolig den vanligste årsaken til blindhet i den vestlige verden,1 og cirka 12 prosent av alle over 60 år antas å lide av tilstanden. Tørr AMD oppstår fordi nervecellene i makula ”tørker inn” og degenererer på grunn av eksponering for sollys og andre ukjente faktorer. Forekomsten øker med alderen, og døde nerveceller kan ikke vekkes til live igjen. Det finnes ingen skolemedisinsk behandlingsform.

I løpet av sommeren 2011 fikk Eriksen via en bekjent vite at det finnes et behandlingstilbud i Danmark hos Boel Akupunktur i Aulum.2 Han startet på et 10 dagers intensivt behandlingsopplegg som John Boel senior hadde utviklet. Etter dette ble Eriksen anbefalt å finne en i Norge som kjenner denne behandlingsmetoden. Siden sykdommen var i startfasen, ble han anbefalt å ta akupunktur hver sjette uke. I Oslo fant Eriksen en klinikk som jobbet med denne metoden, men han var usikker på om behandlingen her gjøres riktig.

Som avtalt med Boel i 2011 reiste han på sensommeren 2012 tilbake til Danmark, der han fikk en ny femdagers intensiv akupunkturbehandling.

Annonse:

I 2012 fant han imidlertid i Norge en behandler som uten tvil bruker samme metode som Boel. Eriksen begynte hos undertegnede ved Johansens akupunktur samme høst og ble behandlet en gang hver sjette uke fram til april 2016. Første behandling tok en halv time, og etter en pause på en time fikk han igjen en halvtimes behandling. Hensikten med behandlinga er å bremse utvikling av synstapet.

Akupunkturmetoden jeg bruker (Acunova), består av å sette nåler i leddene i hånda, tommelen, foten og stortåa, samt i kneleddet og de kinesiske akupunkturpunktene blære 2 og Yujao. Sykdommen er i startfasen hos Eriksen, og det er derfor vanskelig å måle endringer i synet på synstavla. Derfor drar han jevnlig til optikeren for kontroll.

Eriksen tar hvert år bilder av øynene hos optiker, som sier at bildene av netthinna for hvert år gradvis er blitt bedre i perioden 2013 til 2016. Vi håper derfor at hans AMD ikke kommer til å forverres med alderen og at synet til og med gradvis kan bedres.


Om artikkelforfatteren

Vidar Johansen (f. 1966) er utdannet ved Akupunkturuniversitetet i Danmark av de danske akupunktørene John Boel senior og Tommy Iversen. Han arbeider som akupunktør i Sandefjord og driver sitt eget firma, Johansens Akupunktur.

E-post: [email protected]

Hjemmeside: www.johansensakupunktur.com

Kilder:

1.  http://www.optikerlundemo.no/forkalkning-pa-netthinnen-amd/ (25.4.2016).

2.  www.acunova.dk

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Oppdatering om stråling fra andre land
Danske skolejenter fikk rett: Mobilstråling hemmer frøspiring

Legg igjen et svar