Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Binderslenken


Prøv deg som kortkunster

Har du lyst til å lære noen enkle kortkunster som du kan bruke for å underholde deg selv og dine venner? På Leke litt-sidene i VOF finner du forklaringen til en kortkunst du kan prøve deg på. Lykke til. Magiske hilsener fra Kurt Bai.

Dette er en underholdende kombinasjon av magisk triks og pusling. Etter at du har vist trikset, vil alle prøve. Skulle noen finne ut hvordan du gjorde det, skal du ikke bry deg om det – de vil ha like mye moro med det som deg.

Trylleeffekt

Du viser to binders og en pengeseddel. Så bretter du pengeseddelen treveis slik bildet viser, og bruker binderser til å holde brettene på plass. Idet du trekker i hver ende av den foldede seddelen, vil bindersene sakte men sikkert komme i nærheten av hverandre. Du avslutter med å trekke seddelen fort fra hverandre, og bindersene hopper av seddelen og faller ned på bordet… lenket sammen!

Hokuspokus-hemmelighet

Annonse:

Trikset gjør seg praktisk talt selv. Om du får det til, avhenger av riktig plassering av bindersene. Øv deg på å sette bindersene i riktig posisjon så raskt og pent at de som ser på, ikke oppfatter hva som egentlig skjer, og derfor vil ha vanskeligheter med å gjøre det samme etterpå.

Start med å holde pengeseddelen mellom begge hender. Brett en tredel av lengden over til høyre som vist på tegningene.

Fest en av bindersene over bretten slik at den holdes på plass, og skyv den helt ned mot kanten av seddelen. Bindersen bør være nær enden av den brettede delen på seddelen, rett over tallet som viser verdien på seddelen.

Nå snur du seddelen helt rundt slik at du ser den motsatte siden. Ikke snu seddelen ”opp-ned” under denne manøveren…. bindersen skal fortsatt sitte på toppen som vist på tegningen.

Fold den venstre enden av seddelen til høyre som vist på tegningen. Sett den andre bindersen på toppen slik at denne holder også den enden på plass. Igjen bør bindersen festes nær enden av seddelen og rett over seddelens nummerverdi, som vist her.

Nå kan du gripe tak i hver ende av seddelen og dra dem fra hverandre. Idet seddelen folder seg ut, vil bindersene begynne å bevege seg mot hverandre, men fortsatt sitte fast på seddelen.

Når du når punktet hvor bindersene praktisk talt ligger oppå hverandre, drar du endene kjapt fra hverandre. Seddelen vil nå åpne seg og sende bindersene i en fart ned på bordet –  sammenlenket idet de flyr av gårde!

Legg igjen et svar