
Blåbærmuffins
Det deles mange deilige oppskrifter på ulike blogger og internettsider. Disse muffinsene fant jeg på en Facebook-gruppe. De ble lagt ut av danske Pernille Bang Termansen, som skriver at oppskriftene er inspirert av flere. (Ca. 14 stk.)
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Noe godt”]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]
Du trenger:
3 egg 2 modne bananer Ca 250 g mandel- eller annet nøttesmør (helsekost, eller lag det selv). ½ ts salt (hvis usaltet mandelsmør) 1 ts bikarbonat (kan utelates) 1 ts kanel 1 ts vaniljeekstrakt 8 dadler uten steiner
Slik gjør du:
Det hele blandes sammen. Ha i bær, mørke sjokoladebiter eller nøtter etter smak. Hell i muffinsformer. Steik i 15 minutter på 180 grader (ikke varmluft).
[gdlr_box_icon icon=”none” title=”Fruktenes karbohydratinnhold”]Bananene: cirka 50 gram (for bananer som veier cirka 125 gram) Dadlene: cirka 50 gram (for cirka 70 gram dadler) Totalt i deigen: cirka 95-100 gram, gir 6-7 gram karbohydrat per muffins (når du lager 14 stk.).[/gdlr_box_icon]