Skip to main content

Blåbærmuffins

Det deles mange deilige oppskrifter på ulike blogger og internettsider. Disse muffinsene fant jeg på en Facebook-gruppe. De ble lagt ut av danske Pernille Bang Termansen, som skriver at oppskriftene er inspirert av flere. (Ca. 14 stk.)

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Noe godt»]Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no![/gdlr_box_icon]

Du trenger:

3 egg
2 modne bananer
Ca 250 g mandel- eller annet nøttesmør (helsekost, eller lag det selv).
½ ts salt (hvis usaltet mandelsmør)
1 ts bikarbonat (kan utelates)
1 ts kanel
1 ts vaniljeekstrakt
8 dadler uten steiner

Slik gjør du:

Det hele blandes sammen. Ha i bær, mørke sjokoladebiter eller nøtter etter smak. Hell i muffinsformer. Steik i 15 minutter på 180 grader (ikke varmluft).

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Fruktenes karbohydratinnhold»]Bananene: cirka 50 gram (for bananer som veier cirka 125 gram)
Dadlene: cirka 50 gram (for cirka 70 gram dadler)
Totalt i deigen: cirka 95-100 gram, gir 6-7 gram karbohydrat per muffins (når du lager 14 stk.).[/gdlr_box_icon]


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner