Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Bli din egen beste venn og bidra til et varmere samfunn

Bli din egen beste venn og bidra til et varmere samfunn

Hvor flink er du til å være god mot deg selv? ”Selvmedfølelse” betyr å akseptere, forstå og vise omsorg for seg selv i motgang. Når vi viser selvmedfølelse, er vi like vennlige og forståelsesfulle overfor oss selv som vi ville vært overfor en venn som har det strevsomt.

I denne boka av svenske Agneta Lagercrantz får vi et både varmt og nevrovitenskapelig innblikk i hva selvmedfølelse er, og hvordan vi ved å utvikle dette kan hjelpe oss selv til å håndtere krevende livssituasjoner bedre. Hvis vi stadig kritiserer oss selv for feil vi gjør, for at vi ikke er gode nok eller presser oss selv til mer enn det som rimelig er, forteller vi hjernen at vi er i fare. Dette skaper mye stress. Hvis vi i stedet er vennligere mot oss selv, skaper vi et trygghetsfølelse i hjernen, noe som igjen reduserer stresset. Dermed får vi det bedre og klarer også å behandle andre bedre, noe som bidrar til å spre mer varme til våre medmennesker. I boka kan du lære øvelser for å trene opp evnen til selvstøtte, slik at du kan bli din egen beste venn. Forordet er skrevet av den kjente legen og lederen av Senter for livshjelp, dr.med. Audun Myskja.

Forfattere: Agneta Lagercrantz
Tittel: Selvmedfølelse – finn din indre venn
Utgiver: Cappelen Damm
Utgivelsesår: 2018
ISBN:  9788202572006
Pris: kr 379; innbundet, 224 sider (www. cappelendamm.no)

Legg igjen et svar