Skip to main content

Blodtypedietten

[wcm_restrict]

Jeg har lest boka til James D´Adamo om blodtypedietten. Den begynner å bli noen år gammel, men ser at det står at Dag Viljen Poleszynski er faglig konsulent. Har han noen faglige synspunkt rundt forskningen som ligger til grunn for denne dietten? Jeg er opptatt av å leve så sunt som mulig og prøve å forebygge sykdom. I dag florerer det med gode råd, meninger, dietter, osv., og jeg vet ikke lenger hva jeg (og sikkert mange andre) skal tro på. Etter å ha lest blodtypedietten er jeg blitt veldig nysgjerrig. Det som står der, gir på mange måter mening, og jeg lurer på hva Poleszynski mener om denne. Wenche Leite

VOF: Det finnes en del forskning som viser at D´Adamo hadde rett på mange punkter. Imidlertid har han senere revidert sine bøker og er nå mer opptatt av genetisk tilpasset kosthold. Vi mener også at han har tatt for lite hensyn til menneskets evolusjonære bakgrunn og betydningen av individuelt tilpasset optimale forhold mellom protein, fett og karbohydrater i maten. Dette har vi skrevet mye om i vår artikkelserie om lavkarbopionerer, og vi mener at D´Adamo her ikke gir gode nok råd om individuelt tilpassede kostholdsråd. Hans arbeid med lektiner er imidlertid verdifullt, og vi vil følge opp dette temaet i vår serie om antibeitestoffer i planter (se også bokomtale om lektinredusert kosthold i dette nummeret). DVP

LES OGSÅ  Blodtype O og hjerte- og karsykdommer

/wcm_restrict]


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner