Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Blunket han? Da følger han ikke så godt med.

Blunket han? Da følger han ikke så godt med.

Hvor godt følger egentlig andre med på hva du sier når du snakker? En metode for å sjekke om talestrømmen din er like interessant for motparten som du selv synes den er, er å legge merke til om din samtalepartner blunker mye. Hvis vi begynner å blunke mer enn før, er det nemlig et tegn på at tankene begynner å vandre til andre ting enn situasjonen vi befinner oss i. Mekanismen bak er omtrent slik: Når hjernen føler seg mett på infor-masjon, enten vi hører en forelesning, leser en bok eller lytter til andre, finner den mekanismer for å bremse den ytre informasjonsstrømmen.

En enkel metode for å stenge ute mer informasjon er å lukke øynene eller å blunke oftere. Blunking fungerer nemlig som en liten barriere mot verden utenfor og gir hjernen rom til å fokusere på noe annet.

Kilde:

Smilek D, Carriere JSA, Cheyne JA. Out of mind, out of sight: Eye blinking as indicator and embodiment of mind wandering. Psychological Science 2010; 21: 786–9. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20554601

Legg igjen et svar