Skip to main content

Boktips nr. 6/2019

[wcm_restrict]

Jobb deg selv ut av depresjonen (fakta- og arbeidsbok)

Boktips nr. 6/2019 / 2019 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Sivilingeniøren Kristian Hall slet i ti år med sterk depresjon og ønsket hver dag å dø, men klarte å komme seg ut av depresjonen. Nå brenner han for å hjelpe andre. I boka Glad igjen! Hvordan bli kvitt depresjon steg for steg skriver han om sin egen prosess og hva som gjorde at han i dag er frisk og har det godt. I tillegg til å dele sine egne erfaringer presenterer han et program med 14 steg for alle som ønsker hjelp og gode verktøy for å få det bedre, kanskje helt bra. Tiltakene inkluderer råd om kosthold, tanketeknikker, trening, mestring og hvordan finne mening i livet. I tillegg skriver han om hvordan depresjon arter seg for dem som er rammet. Boka kom i 2018 og er nyttig både for dem som selv sliter med depresjon, og deres pårørende. I år kom arbeidsboka som hører til. Her får vi oppgaver og aktiviteter som hører til programmet forfatteren beskriver i den første boka. Du kan bruke arbeidsboka alene, men om du vil ha forklaringer på hvorfor det er lurt å gjøre de ulike oppgavene, kan du lese om dette i den første boka. Halls bøker er hjertevarme, praktiske og nyttige hjelpemidler for alle som strever med depresjon, og et kjærkomment tilskudd til selvhjelpslitteraturen.

LES OGSÅ  Livserfaring fra en norsk kiropraktor

Forfatter: Kristian Hall
Titler: Glad igjen! Hvordan bli kvitt depresjon steg for steg. Og Glad igjen! Arbeidsbok. Bli kvitt depresjon steg for steg.
Utgiver: Cappelen Damm AS
Utgivelsesår: 2018 og 2019 (arbeidsbok)  
ISBN: 978-82-02-55918-1 og 978-82-02-63601-2
Priser: kr 379 innbundet, 204 sider (kr 179 heftet) og kr 299 innbundet, 156 sider (www.cappelendamm.no)


Foto som terapi

Boktips nr. 6/2019 / 2019 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Torkil Færø er lege og fotograf. Han undret seg i mange år over hvor mange pasienter som ikke så ut til å glede seg over livet og som utviklet livsstilssykdommer, men som ikke ønsket å høre på råd om hvordan de kunne få det bedre. Hvordan kunne han som lege hjelpe pasientene til bedre livsmestring? Svaret kom til ham da han en dag innså at det som kreves for å ta bilder, er mye av det samme som skal til for å håndtere egen helse og eget liv: tilstedeværelse, handling og oppmerksomhet. Han forsto hvordan fotografering kan fungere som terapi. 

I hans bok Kamerakuren blir vi veiledet i hvordan vi kan bruke kameraet for å oppleve bedre livsmestring. Boka er et kurs i å fotografere. Leserne lærer ikke om kamerainnstillinger, men om egen innstilling: Hvordan være bevisst i nuet, hvordan se verdien i hverdagslige ting, hvordan være oppmerksom på det vi ser rundt oss, hvordan bruke kameraet og fotografering for å oppleve mestring og finne ro og akseptere og nyte livet. Med kameraet (gjerne det du har på mobiltelefonen) kan du utfolde deg i din egen kunstterapi. Det er ikke bare Færøs stemme vi hører i Kamerakuren. Gjennom hele boka serveres vi sitater om livet, mestring og kunsten. Vi får også en rekke boktips til hvor vi kan finne enda mer visdom og enda flere tips. Lege Audun Myskja og fotograf Morten Krogvold har skrevet hvert sitt forord.

LES OGSÅ  Viktig bok om bekjempelse av infeksjoner

Forfatter: Torkil Færø
Tittel: Kamerakuren. Slik du takler øyeblikket, takler du alt.
Utgiver: Cappelen Damm AS
Utgivelsesår: 2019 
ISBN: 9788202605711
Pris: kr 399 innbundet, 310 sider (www.cappelendamm.no)

/wcm_restrict]

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner