Skip to main content

Boktips til vitebegjærlige nr. 5 2015

Tren opp viljestyrken

Hvordan klarer noen å gjennomføre viktige prosjekter der andre ikke klarer det? Professor i ledelse Tom Karp ved Oslo Markedshøyskole forklarer i denne boka hvordan viljestyrken kan bli vår viktigste ressurs for å lykkes. Uansett om vi skal lese til eksamen, gjennomføre en livsstilsendring eller har andre mål vi ønsker å nå, kan vi lære å iverksette og utnytte viljestyrken bedre for å nå fram.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Karp presenterer fem strategier for hvordan vi kan trene oss opp til å prioritere mer effektivt, takle utfordringer og stå ved beslutninger vi har tatt, slik at vi i større grad klarer omforme ønsker til handling.


Forfatter: Tom Karp
Tittel: Det beste i deg. Tren din viljestyrke.
Forlag: Kagge, www.kagge.no
Utgivelsesår: 2015 (innbundet)
ISBN: 978-82-48-91612-3
Pris: kr 349


Sensitive og kjærligheten

Et tema i tida er den økende forståelsen for at noen av oss har et nervesystem som er utviklet til å blant annet være ekstra følsomt for ulike stimuli – såkalt høysensitivitet. Elaine N. Aron er en av de mest sentrale forskerne innen dette området. I hennes foreløpig siste bok om temaet tar hun for seg hvordan en høysensitiv person kan oppleve seg selv i et kjærlighetsforhold, og hvilke utfordringer og elementer som står sentralt for høysensitive personer og deres partnere. Aron presenterer ulike temperamenter og personlighetstrekk og hva disse kan føre til av konflikter og misforståelser, høysensitive personers behov – for eksempel når det gjelder nivå av stimulering – hva ulike problemer i forholdet kan komme av  og hvordan man kan oppnå et trygt kjærlighetsforhold.

LES OGSÅ  Optimal mat for hjertet?

Aron presenterer flere casehistorier som illustrerer hvordan par med ulike sensitivitetsnivåer har det sammen. Boka kan være nyttig for både høysensitive og for dem som kjenner slike personer, og kan gi både aha-opplevelser, trøst, bedre selvforståelse og ikke minst: Gode råd for å oppnå et lykkeligere kjærlighetsliv.


Forfatter: Elaine N. Aron
Tittel: Særlig sensitive og kjærligheten
Forlag: Cappelen Damm, www.cappelendamm.no
Utgivelsesår: 2015 (innbundet)
ISBN: 978-82-02-44983-4
Pris: kr 369


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner