Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Bortilskudd gunstig for ledd

Bortilskudd gunstig for ledd

I det siste har jeg har kommet over spormineralet bor og har prøvd dette i et halvår med positive effekter, spesielt ledd og muskulatur. Jeg tar cirka 1 gram bor hver dag i form av Borax eller natriumborat, som innholder cirka 11 prosent bor. Jeg finner lite informasjon om dette mineralet på norsk. Har dere noen tidligere artikler om dette Helsemagasinet?

PS: Jeg tar den nevnte dosen eller natriumborat forebyggende fem dager i uka og har ikke opplevd noen negative virkninger. Har lest på forum at flere har tatt enda høyere doser i mer enn ti år uten bivirkninger. Kolbjørn

VOF: Borax er en blanding av natrium og spor-elementet bor og minner om vanlig bordsalt, men er uten lukt og smak, noe vi skrev om i Helsemagasinet nr. 5/2011. Vi fant den gangen ut at bor kan brukes terapeutisk mot slitasjegikt, leddbetennelse og beinskjørbuk i doser på 2–9 mg/d og at over 75 mg/d kan være er giftig. Siden du opplyser å innta 110 mg/d, virker dosen å være høy. Jeg er ikke oppdatert på siste forskning, og det kan være at opptaket fra Borax er relativt lavt. Det er mulig at du bør redusere dosen og i alle fall være oppmerksom på mulige giftvirkninger. Dine erfaringer tatt i betraktning kan det være aktuelt for oss å ta en ny gjennomgang av foreliggende litteratur. DVP

Legg igjen et svar