Skip to main content

Brenner for Bowen-teknikken

– Bowen-teknikken representerer framtidens helhetsterapi, sier Vibeke Brems (f. 1945) fra Oslo. Hun erfarer daglig hvor enkelt og raskt det er å hjelpe mennesker med denne metoden.

Tekst og foto Iver Mysterud

– Jeg sto bakerst i køen da tålmodighet ble delt ut. Derfor ble jeg fascinert av hvor raskt folk ble friske med Bowen-teknikken. Det var bakgrunnen til at jeg selv ble utdannet i metoden i 2000, minnes Brems. – Dette har jeg ikke angret på. Jeg har det moro på jobb når jeg klarer å hjelpe så mange, og det er fantastisk å oppleve hvor intelligent kroppen vår er, sier hun ydmykt.

Tidligere fikk man engelske instruktører til Norge for å drive opplæring i teknikken. Dette var upraktisk, og Brems ønsket å gjøre noe med det. I utgangspunktet likte hun ikke å stå foran en forsamling, men gikk like fullt i gang med full utdanning som Bowen-instruktør. I dag er ”sceneskrekken” borte, og hun holder kurs og foredrag og underviser i teknikken.

Ingen nåde

Selv om Brems hovedsakelig driver med Bowen-teknikken, er hun opptatt av å lære mer og tar regelmessig kurs om ulike temaer som har relevans for å få klientene på beina, og ikke minst å holde dem der. Hun er av den grunn spesielt opptatt av klientenes livsstil. – Jeg viser ingen nåde overfor klientene når det gjelder livsstilen. Hos meg får de klare råd om å legge om kursen, sier Brems.

LES OGSÅ  Om makt og motkulturell avmakt

Liten interesse

På den ene siden ser Brems i sitt daglige virke hvor effektiv Bowen-teknikken er. På den annen side er plagene teknikken hjelper for, svært utbredte i Norge og koster samfunnet store summer hvert år. Av den grunn har hun gjentatte ganger kontaktet NAV og flere helseministre for å fortelle at det finnes en teknikk som kan få folk i arbeid etter 3-4 behandlinger. – Det virker ikke som om våre helsemyndigheter er lydhøre eller interessert i slikt. Dette er veldig frustrerende. Helse-Norge må ha mye penger å sløse bort, sier Brems lakonisk.

Siden Bowen-teknikken kan være effektiv ved ulike idrettsskader, har Brems vært i kontakt med Olympiatoppen. Heller ikke her var det noen interesse eller nysgjerrighet for det hun driver med. – En rekke toppidrettsutøvere sliter med ulike typer skader, og enkelte ganger hentes det inn eksperter fra utlandet for å få dem på beina. Dette er etter mitt syn å gå over bekken etter vann, avslutter den engasjerte terapeuten Vibeke Brems, som har et sterkt ønske om å hjelpe andre mennesker – raskt. 

Vibeke Brems
Telefon: 922 10 451
E-post: vibeke.brems@c2i.net

 

Les også:

Bowen-teknikken – en skånsom manuellterapi

 

Kilder:

Hovedartikkelen baserer seg primært på informasjon fra Bowen-terapeut Vibeke Brems og nettsidene til Bowen Norge1, Bowen Akademiet14 og Vibeke Brems.11

1.  Menchner V. The Bowen technique. Massage Magazine 2003; 106: 102-7.

2.  www.bowennorge.no

3.  www.thebowentechnique.com

4.  www.bowen.no

5.  Bowen therapy. Natural Standard Professional Monograph. 2011 (www.naturalstandard.com) [6.9.2011].

6.  Carter B. A pilot study to evaluate the effectiveness of Bowen Technique in the management of clients with frozen shoulder. Complementary Therapies in Medicine 2001; 9: 208-15.

LES OGSÅ  Brenner for e-Lybra

7.  Carter B. Clients’ experiences of frozen shoulder and its treatment with Bowen technique. Complementary Therapies in Nursing & Midwifery 2002; 8: 204-10.

8.  Zerbe KJ, Fabacher JE. Benefits and limitations of Bowen therapy with psychiatric inpatients. Bull Meninger Clin 1989; 53: 522-6.

9.  Hyland PS. Family therapy in the hospital treatment of children and adolescents. Bull Meninger Clin 1990; 54: 48-63.

10.  Dicker A. Using Bowen therapy to improve staff health. Aust J Holist Nurs 2001; 8: 38-42.

11.  Marr M, Baker J, Lambon N mfl. The effects of the Bowen technique on hamstring flexibility over time: A randomised controlled trial. Journal of Bodywork and Movement Therapies 2011; 15: 281-90.

12.  www.bowen-virker.no

13.  Baker J. The Bowen technique. Leeds, UK: Human Kinetics Publishers, 2001.

14.  www.bowen-akademiet.no

 


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner