Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Brenner for Bowen-teknikken

Brenner for Bowen-teknikken

– Bowen-teknikken representerer framtidens helhetsterapi, sier Vibeke Brems (f. 1945) fra Oslo. Hun erfarer daglig hvor enkelt og raskt det er å hjelpe mennesker med denne metoden.

Tekst og foto Iver Mysterud

– Jeg sto bakerst i køen da tålmodighet ble delt ut. Derfor ble jeg fascinert av hvor raskt folk ble friske med Bowen-teknikken. Det var bakgrunnen til at jeg selv ble utdannet i metoden i 2000, minnes Brems. – Dette har jeg ikke angret på. Jeg har det moro på jobb når jeg klarer å hjelpe så mange, og det er fantastisk å oppleve hvor intelligent kroppen vår er, sier hun ydmykt.

Tidligere fikk man engelske instruktører til Norge for å drive opplæring i teknikken. Dette var upraktisk, og Brems ønsket å gjøre noe med det. I utgangspunktet likte hun ikke å stå foran en forsamling, men gikk like fullt i gang med full utdanning som Bowen-instruktør. I dag er ”sceneskrekken” borte, og hun holder kurs og foredrag og underviser i teknikken.

Ingen nåde

Selv om Brems hovedsakelig driver med Bowen-teknikken, er hun opptatt av å lære mer og tar regelmessig kurs om ulike temaer som har relevans for å få klientene på beina, og ikke minst å holde dem der. Hun er av den grunn spesielt opptatt av klientenes livsstil. – Jeg viser ingen nåde overfor klientene når det gjelder livsstilen. Hos meg får de klare råd om å legge om kursen, sier Brems.

Liten interesse

Annonse:

På den ene siden ser Brems i sitt daglige virke hvor effektiv Bowen-teknikken er. På den annen side er plagene teknikken hjelper for, svært utbredte i Norge og koster samfunnet store summer hvert år. Av den grunn har hun gjentatte ganger kontaktet NAV og flere helseministre for å fortelle at det finnes en teknikk som kan få folk i arbeid etter 3-4 behandlinger. – Det virker ikke som om våre helsemyndigheter er lydhøre eller interessert i slikt. Dette er veldig frustrerende. Helse-Norge må ha mye penger å sløse bort, sier Brems lakonisk.

Siden Bowen-teknikken kan være effektiv ved ulike idrettsskader, har Brems vært i kontakt med Olympiatoppen. Heller ikke her var det noen interesse eller nysgjerrighet for det hun driver med. – En rekke toppidrettsutøvere sliter med ulike typer skader, og enkelte ganger hentes det inn eksperter fra utlandet for å få dem på beina. Dette er etter mitt syn å gå over bekken etter vann, avslutter den engasjerte terapeuten Vibeke Brems, som har et sterkt ønske om å hjelpe andre mennesker – raskt. 

Vibeke Brems
Telefon: 922 10 451
E-post: vibeke.brems@c2i.net

 

Les også:

Bowen-teknikken – en skånsom manuellterapi

 

Kilder:

Hovedartikkelen baserer seg primært på informasjon fra Bowen-terapeut Vibeke Brems og nettsidene til Bowen Norge1, Bowen Akademiet14 og Vibeke Brems.11

1.  Menchner V. The Bowen technique. Massage Magazine 2003; 106: 102-7.

2.  www.bowennorge.no

3.  www.thebowentechnique.com

4.  www.bowen.no

5.  Bowen therapy. Natural Standard Professional Monograph. 2011 (www.naturalstandard.com) [6.9.2011].

6.  Carter B. A pilot study to evaluate the effectiveness of Bowen Technique in the management of clients with frozen shoulder. Complementary Therapies in Medicine 2001; 9: 208-15.

7.  Carter B. Clients’ experiences of frozen shoulder and its treatment with Bowen technique. Complementary Therapies in Nursing & Midwifery 2002; 8: 204-10.

8.  Zerbe KJ, Fabacher JE. Benefits and limitations of Bowen therapy with psychiatric inpatients. Bull Meninger Clin 1989; 53: 522-6.

9.  Hyland PS. Family therapy in the hospital treatment of children and adolescents. Bull Meninger Clin 1990; 54: 48-63.

10.  Dicker A. Using Bowen therapy to improve staff health. Aust J Holist Nurs 2001; 8: 38-42.

11.  Marr M, Baker J, Lambon N mfl. The effects of the Bowen technique on hamstring flexibility over time: A randomised controlled trial. Journal of Bodywork and Movement Therapies 2011; 15: 281-90.

12.  www.bowen-virker.no

13.  Baker J. The Bowen technique. Leeds, UK: Human Kinetics Publishers, 2001.

14.  www.bowen-akademiet.no

 

You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Bikarbonat
Frankrike forbyr mobiltelefoner på skolen
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros

Legg igjen et svar