Skip to main content

Brenner for Eximia

Både kvinner og menn kommer til Ella Mokel på Røa i Oslo for behandling med Eximia. Hun er overbegeistret over denne teknologien.

Tekst og foto Iver Mysterud

Kvinner er tradisjonelt mest opptatt av skjønnhet og utseende, men menn kommer gjerne av litt andre grunner. – Dette dreier seg gjerne om menn som trener, men ikke blir kvitt alt ”sideflesket”. De kommer til meg for litt raskere resultater, sier den russiskfødte terapeuten (f. 1971). Hun kom til Norge for 14 år siden og forklarer begeistret og på godt norsk om Eximia.

Hennes primære kundegruppe er voksne mennesker. – Det er de som har råd til behandling med Eximia, og det er de som trenger oppstramming, sier Mokel.

For å få demonstrert utstyret fikk VOFs utsendte være med på ansiktsbehandling av en frisk kvinne i 40-årene. Etter å ha lagt seg ned på behandlingsbenken med et pledd over seg, fikk kvinnen på seg en hette for å holde håret borte fra ansiktet. Så beveger Mokel ulike håndstykker over huden, som blir litt rødere etter hvert. Apparatet bråker en del når det er i gang. – Støyen er eneste ulempe med Eximia, synes Mokel. Kvinnen opplever behandlinga som behagelig og avslappende.

LES OGSÅ  Vanskelige leggsår

Mokel forteller at klientene kan høre en lyd i hodet når de får ultralydbehandling og eventuelt føle seg litt varme i kroppen. Ved vakuumbehandling er det viktig at man finner en styrke som føles behagelig for den enkelte klienten. – Ikke alle er komfortable med full styrke på vakuumbehandlinga, sier Mokel.

Varighet

En ansiktsbehandling varer 30 minutter og kroppsbehandling fra 30-45 minutter. – Jeg anbefaler en kur på totalt 10-12 behandlinger, der man tar to-tre per uke. Det skal være én dag mellom hver behandling. Etter en kur anbefales vedlikeholdsbehandlinger, sier Mokel. Hun opplyser at effekten av en behandling kan vare i opptil to uker.

Avviser enkelte kunder

Alle Mokels klienter fyller ut et helseskjema før de får behandling. Enkelte personer kan ikke behandles. – Dersom jeg er i tvil, lar jeg være. Det gjelder særlig med ultralyd, opplyser Mokel.

Etter behandlinga

– Det er viktig å drikke en del vann etter behandlinga. Det er med på å få avfallsstoffene ut av kroppen, sier Mokel. – Dersom jeg med ultralyd har behandlet fettansamlinger, anbefaler jeg folk å trene etterpå for lettere å få fettet ut av kroppen, fortsetter hun.

Gode erfaringer

Selv om de fleste kommer til Mokel for behandling av huden og kroppen, er hun vel så opptatt av de gunstige helsemessige effektene en del personer kan oppnå. Hun forteller at en del personer har merket smertelindring ved fibromyalgi, revmatisme og leddgikt. Det er også erfart bedring ved psoriasis, multippel sklerose (MS), kronisk utmatttelsessyndrom (ME) og en rekke andre kroniske sykdommer og tilstander.

LES OGSÅ  Laserterapiklokke – for bedre oksygentransport

Ulike typer klinikker

– Eximia brukes ikke bare på hudpleieklinikker, men også på klinikker med medisinsk personell og på idrettsklinikker, sier Mokel. I tillegg til Eximia tilbyr hennes egen salong tradisjonell hud- og kroppspleie. – Mitt mål er kun å arbeide med Eximia etter hvert, kombinert med råd om kosthold og trening. Det er terapeutiske behandlinger jeg brenner mest for, avslutter Ella Mokel.

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Kontaktinformasjon»]Ellas Hud&Kroppspleie
Røa-senteret, 2. etasje
Tlf. 958 65 396
E-post lam.okel@live.no
www.ellaskroppspleie.com

Priser

Tretti minutters behandling med Eximia på Ellas Hud&Kroppspleie koster kr 750 (en kur på 10 behandlinger kr 6 000), 40 minutters behandling av armer og bryst kr 850 (6 800), 45 minutters behandling av mage og rygg kr 900 (7 200) og 45 minutters behandling av rumpe, lår og legger kr 990 (8 000).[/gdlr_box_icon]

Kilder:

Hovedkilder til denne artikkelen er Ella Mokel og importør Geir Johansen i Skin Medical Scandinavia AS, brosjyre fra importøren og informasjon på importørens nettside, www.eximia.no.

1.  Sblendorio I. La cosidetta ”cellulite”: inquadramento diagnostico-terapeutico, esperienza clinica, studio preliminare e progetto di ricerca con una metodica complessa di Ultraporazione Cavitazionale e Massaggio Endoconnettivale Quadrifascio. Italia: Universita’ Degli Studi de Siena, 2007-2008. Masteroppgave på italiensk, men oversatt til engelsk. 24 sider.

2.  Németh L. Medisinsk utstyr: Hvordan kan vi være sikre på at det holder mål? Og hvem har ansvaret? Naturterapeuten 2008; 14 (desember): 6-9.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner