Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2010 > Brokkoli mot spredning av kreft

Brokkoli mot spredning av kreft

Et kjent stoff i grønnsaker i familien Brassica, som inkluderer brokkoli og rosenkål, er i nye forsøk funnet å kunne hindre spredning (metastasering) av kreftceller. Slike grønnsaker inneholder et stoff som heter indol-3-karbinol og som har vist seg å bekjempe kreft og kreftcellers spredning. Den nye studien er utført på kulturer av brystkreftceller og på mus, men er likevel lovende. Selv om det trengs mer forskning på dette stoffets evne til å hemme utvikling av kreft, er det all grunn til å spise slike grønnsaker regelmessig. De har mange helsefremmende egenskaper. IM

Kilde:

Wu Y, Feng X, Jin Y mfl. A novel mechanism of indole-3-carbinol effects on breast carcinogenesis involves induction of Cdc25A degradation. Cancer Prevention Research 2010; 3: 818-28.

You may also like
Oppdatering om stråling fra andre land
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
Epikrise fra en uavklart borreliosepasient
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar