Skip to main content

Brus gir hjerte- og karsykdom

En ny studie underbygger det den nå avdøde britiske ernæringsprofessoren John Yudkin lenge var nesten alene om å hevde, nemlig at sukker er en viktig årsak til hjerte- og karsykdom. Forskere fra USA har studert forholdet mellom inntak av sukret brus og etterfølgende risiko for hjerte- og karsykdom. I en stor studie ble nesten 43 000 menn fulgt over tid, og etter 22 år sammenliknet man brusinntak med hvem som hadde utviklet hjerte- og karsykdommer og hvem som ikke hadde det. Menn i den øvre fjerdedelen hva gjaldt inntak av brus hadde 20 prosent økt risiko for å ha utviklet hjerte- og karsykdom sammenliknet med menn i den nedre fjerdedelen. Det ble ikke funnet noen økt risiko for lettbrus. IM

Kilde:

de Koning L, Malik VS, Kellogg MD mfl. Sweetened beverage consumption, incident coronary heart disease and biomarkers of risk in men. Circulation 2012; 125: 1735-41.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Hjerte- og karsykdom – en mer troverdig forklaring?