Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Brus og barnløshet

Brus og barnløshet

En rekke studier har vist sammenheng mellom inntak av sukkerholdig brus og dårlig sædkvalitet, og kvinners brusinntak er i noen studier vist å ha sammenheng med lavere fruktbarhet. På denne bakgrunn undersøkte forskere fra USA brusdrikking hos vel 3 800 kvinner som planla å bli gravide og vel 1 000 av deres mannlige partnere. De fulgte deltakerne inntil de ble gravide eller opp til 12 menstruasjonssykluser. Kvinnene var i alderen 21–45 år, hadde forsøkt å bli gravide i opp til seks måneder og brukte ikke prevensjon.

Før studien startet, ble deltakernes inntak av sukkerholdig og lettbrus, fruktjuicer, energi- og sportsdrikker i de fire foregående ukene kartlagt. Resultatene viste at både for kvinner og menn var et økende inntak av sukkerholdig brus forbundet med økte problemer med å bli gravide. Det var ingen sammenheng for inntak av lettbrus. IM

Kilde:

Hatch EE, Wesselink AK, Hahn KA mfl. Intake of sugar-sweetened beverages and fecundability in a North American preconception cohort. Epidemiology 2018; 29: 369–78.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29384791

Annonse:
You may also like
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Fine lavkarbo-oppskrifter – og noen kloke ord på veien
Kraftbaserte drikker og snop
Kosthold og fruktbarhet

Legg igjen et svar