Skip to main content

Bukspyttkjertelkreft og sukker

Forskere fra Taiwan har gjennomført en oversiktsstudie over sammenhengen mellom blodsukkernivå og risiko for kreft i bukspyttkjertelen. De tok bare med framoverskuende (prospektive) studier der blodsukkeret ble målt ved et gitt tidspunkt og man så hvordan det gikk med dem over tid. I alt var ni studier og vel 2 400 pasienter med i samlestudien. For dem som hadde så høyt blodsukker at de ble regnet som prediabetiske eller diabetetiske, var trenden klar: Jo høyere blodsukker, desto større var risikoen for å utvikle kreft. For hver 0,6 mmol/L økning i fastende blodsukker fant forskere omkring 14 prosent økning i kreftrisikoen. En viktig strategi for å redusere forekomsten av kreft i bukspyttkjertelen er derfor å sørge for et stabilt lavt blodsukkernivå. IM

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


Kilde:

Liao W-C, Tu Y-K, Wu M-S mfl. Blood glucose concentration and risk of pancreatic cancer: systematic review and dose-response meta-analysis. BMJ 2014; 349: g7371. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25556126


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner