Kategorier
”Chai latte” uten (ku)melk
Chai latte (krydret te med varm melk) er et kjærkomment traktement både på kafé, i hytteveggen og sofakroken. Noen ønsker seg en variant uten kumelk eller soyamelk. Her er et veldig enkelt forslag til deg som vil ha en kopp god, varm, drikke som ikke er kaffe.
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
Du trenger:
Cirka 1 dl vann
Te med sterk kryddersmak. (Vi brukte Yogi Teas Rooibush)
Cirka 2 dl mandelmelk uten søtning
5 dråper stevia med karamellsmak
Eventuelt et egg eller en klatt smør hvis du vil ha et mer næringsrikt, lite ”måltid”.
Slik gjør du:
Kok opp vannet, ha i te, og trekk lenge slik at du får en veldig sterk te.
Varm mandelmelka over svak varme. Ha i steviadråper og eventuelt egg eller smør og pisk alt sammen. Bruk gjerne kjøkkenmaskin.
Ha eventuelt i litt mer kokende vann før servering, eller varm hele blandinga raskt så den får en fin temperatur. Dryss gjerne litt kardemomme eller kanel på toppen.