Skip to main content

Chiapudding med sjokolade

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Chiapudding eller -grøt har lenge vært en slager i manges husholdning. Men har du prøvd sjokoladevarianten? Tilsett kakao i chiagrøten, og vipps har du en dessert – eller frokost eller lunsj om du vil. Her får du både gode fettstoffer fra frøene, næringsstoffer fra melka og flavonoider fra kakaoen (så lenge du bruker en som ikke er så sterkt bearbeidet at mesteparten av disse næringsstoffene er fjernet). Puddingen holder seg noen dager i kjøleskapet, så lag gjerne en større porsjon med det samme.

Du trenger:


(1 porsjon)


  • 2,5 dl mandelmelk eller annen melk etter ønske
  • 1 dl chiafrø
  • 2–4 ss kakaopulver eller etter smak
  • 1–2 ss lønnesirup eller Fibersirup© fra Funksjonell Mat, eventuelt steviadråper med sjokoladesmak eller ingen søtning i det hele tatt.
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • ½ ts kanel (om du liker smaken  av kanel)

Slik gjør du:

Bland alt sammen. Tilpass eventuell søtning etter smak.

Ha i et glass, en bolle eller en annen beholder som du setter i kjøleskapet minst fire timer, eller over natta. Spis gjerne med bær til.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?