Kategorier
ChiaX-brød
Liv Teigen fra Drammen skryter av dette brødet, som er bakt med blant annet frø fra spansk salvie (merkenavn ChiaX®, se egen ramme). Oppskriften fikk hun i sin lokale helsekostbutikk CC Naturkost i Drammen, og hun har gjort noen små tilpasninger selv.
Ingredienser:
- 8 egg
- 1 boks kesam
- 100 g ChiaX-frø (fås i helsekost)
- 2 ts bakepulver
- 2 ts fiberskall (kalles ”husk” i helsekost)
- En håndfull tranebær
- 100 g havrekli eller mandelmel
- Linfrø eller andre frø etter ønske
- En liten håndfull hakkede nøtter
- 50-60 g smør eller 2-3 ss kokosolje
- Havsalt
La deigen stå en halvtime og svelle. Steik i ca. 1 time nederst i stekeovnen på 180 grader. La brødet stå over natten udekket for å tørke litt.
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Fra importørens nettsider*
ChiaX® er den originale utgaven av frøet fra planten Salvia hispanica L. Frøet har høyere konsentrasjon av omega-3-fettsyrer, antioksidanter og fiber enn enhver annen kjent kilde på jorden, i tillegg til plantenæringsstoffer, kalsium, kalium, jern, kopper, selen, bor og vitaminer. ChiaX® frø dyrkes blant annet i Argentina, Bolivia, Ecuador og Chile, hvor den enkelte bonde får hjelp til såfrø, utdanning, kontroll, høsting og salg. ChiaX® dyrkes på spesielt næringsrik jord, og et moderne renseanlegg garanterer et rent og ensartet produkt med høy kvalitet. Bonden sikres en rettferdig pris for frøene.
ChiaX® er glutenfrie, sukkerfrie, GMO-frie (genmodifiserte organismer) og frie for sprøytemidler, konserveringsmidler og transfettsyrer. Produktet har høyt innhold av fiber og protein, har ingen smak eller lukt og kan derfor ganske enkelt kombineres eller blandes med nesten all mat. De gunstige biologiske egenskapene blir ikke ødelagt av varme i forbindelse med baking, og derfor er det enkelt å bruke ChiaX® i dine favorittoppskrifter.
Nettside: http://chiax.no/, http://chiax.no/Hovedmeny/hva-er-chiax/hva-er-chiax
*Teksten lett redigert av VOF