Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

ChiaX-brød

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


Liv Teigen fra Drammen skryter av dette brødet, som er bakt med blant annet frø fra spansk salvie (merkenavn ChiaX®, se egen ramme). Oppskriften fikk hun i sin lokale helsekostbutikk CC Naturkost i Drammen, og hun har gjort noen små tilpasninger selv.

Ingredienser:

  • 8 egg
  • 1 boks kesam
  • 100 g ChiaX-frø (fås i helsekost)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts fiberskall (kalles ”husk” i helsekost)
  • En håndfull tranebær
  • 100 g havrekli eller mandelmel
  • Linfrø eller andre frø etter ønske
  • En liten håndfull hakkede nøtter
  • 50-60 g smør eller 2-3 ss kokosolje
  • Havsalt

La deigen stå en halvtime og svelle. Steik i ca. 1 time nederst i stekeovnen på 180 grader. La brødet stå over natten udekket for å tørke litt.

Fra importørens nettsider*

ChiaX® er den originale utgaven av frøet fra planten Salvia hispanica L. Frøet har høyere konsentrasjon av omega-3-fettsyrer, antioksidanter og fiber enn enhver annen kjent kilde på jorden, i tillegg til plantenæringsstoffer, kalsium, kalium, jern, kopper, selen, bor og vitaminer. ChiaX® frø dyrkes blant annet i Argentina, Bolivia, Ecuador og Chile, hvor den enkelte bonde får hjelp til såfrø, utdanning, kontroll, høsting og salg. ChiaX® dyrkes på spesielt næringsrik jord, og et moderne renseanlegg garanterer et rent og ensartet produkt med høy kvalitet. Bonden sikres en rettferdig pris for frøene.

ChiaX® er glutenfrie, sukkerfrie, GMO-frie (genmodifiserte organismer) og frie for sprøytemidler, konserveringsmidler og transfettsyrer. Produktet har høyt innhold av fiber og protein, har ingen smak eller lukt og kan derfor ganske enkelt kombineres eller blandes med nesten all mat. De gunstige biologiske egenskapene blir ikke ødelagt av varme i forbindelse med baking, og derfor er det enkelt å bruke ChiaX® i dine favorittoppskrifter.

LES OGSÅ  Nøttepålegg

Nettside: http://chiax.no/, http://chiax.no/Hovedmeny/hva-er-chiax/hva-er-chiax

Annonse:

*Teksten lett redigert av VOF

Del gjerne med dine venner

Lavkarbokosthold, Oppskrifter

0
    0
    Din handlekurv
      Calculate Shipping
      Apply Coupon