Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2011 > ChiaX-brød

Liv Teigen fra Drammen skryter av dette brødet, som er bakt med blant annet frø fra spansk salvie (merkenavn ChiaX®, se egen ramme). Oppskriften fikk hun i sin lokale helsekostbutikk CC Naturkost i Drammen, og hun har gjort noen små tilpasninger selv.

Ingredienser:

  • 8 egg
  • 1 boks kesam
  • 100 g ChiaX-frø (fås i helsekost)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts fiberskall (kalles ”husk” i helsekost)
  • En håndfull tranebær
  • 100 g havrekli eller mandelmel
  • Linfrø eller andre frø etter ønske
  • En liten håndfull hakkede nøtter
  • 50-60 g smør eller 2-3 ss kokosolje
  • Havsalt

La deigen stå en halvtime og svelle. Steik i ca. 1 time nederst i stekeovnen på 180 grader. La brødet stå over natten udekket for å tørke litt.

Fra importørens nettsider*

ChiaX® er den originale utgaven av frøet fra planten Salvia hispanica L. Frøet har høyere konsentrasjon av omega-3-fettsyrer, antioksidanter og fiber enn enhver annen kjent kilde på jorden, i tillegg til plantenæringsstoffer, kalsium, kalium, jern, kopper, selen, bor og vitaminer. ChiaX® frø dyrkes blant annet i Argentina, Bolivia, Ecuador og Chile, hvor den enkelte bonde får hjelp til såfrø, utdanning, kontroll, høsting og salg. ChiaX® dyrkes på spesielt næringsrik jord, og et moderne renseanlegg garanterer et rent og ensartet produkt med høy kvalitet. Bonden sikres en rettferdig pris for frøene.

ChiaX® er glutenfrie, sukkerfrie, GMO-frie (genmodifiserte organismer) og frie for sprøytemidler, konserveringsmidler og transfettsyrer. Produktet har høyt innhold av fiber og protein, har ingen smak eller lukt og kan derfor ganske enkelt kombineres eller blandes med nesten all mat. De gunstige biologiske egenskapene blir ikke ødelagt av varme i forbindelse med baking, og derfor er det enkelt å bruke ChiaX® i dine favorittoppskrifter.

Annonse:

Nettside: http://chiax.no/, http://chiax.no/Hovedmeny/hva-er-chiax/hva-er-chiax

*Teksten lett redigert av VOF

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Jevninger

Legg igjen et svar