Kategorier
Dalgona-kaffe
Dalgona er en iskaffe med melk, isbiter og kaffeskum på toppen. Den har angivelig sin opprinnelse i Sør-Korea, og her i Norge var kaffen en av de mest trendy drikkene i fjor.
Tekst Anne Lene Johnsen
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Jeg er iblant litt treg med å få med meg sånne moderne ting, men regner med at kaffen smaker like godt i år. Her er i alle fall oppskriften til deg som vil prøve! Den er fra boka Frøken Holm nr. 1 av Elisabeth Holm, som også driver blogg og nettbutikk.
Hun har forresten vært så grei å regne ut at næringsinnholdet per 100 gram:
- Fett: 2,7 g
- Protein: 2,1 g
- Karbohydrat: 4,9 g
- Energi: 134 kcal
Du trenger:
(gir 2 glass)
- 1½ ss espresso kaffepulver
- 1½ ss Sukrin Gold
- 2 ss kokende vann
- 1 ts vaniljeekstrakt (kan sløyfes)
- 5 dl melk (plantebasert, om du foretrekker det)
- 8–10 isbiter
Slik gjør du:
Til kaffeskummet på toppen må du ha en liten, håndholdt, elektrisk melkeskummer eller en elektrisk kjøkkenvisp.
I et glass, pisk sammen kaffepulver, Sukrin Gold og kokende vann til det skummer skikkelig og har doblet seg i mengde. Dette kan ta et par minutter. Hvis du har en melkeskummer, er den perfekt til dette formålet.
Finn fram to fine glass du vil servere kaffen i, og fyll dem opp cirka ¾ med isbiter og melk. Fordel kaffeskummet på toppen og server.
I Frøken Holm nr. 1 av Elisabeth Holm (Tastry forlag, 2020) finner du en rekke oppskrifter som alle er lavkarbo, gluten- og sukkerfrie. Boka har også mange melkefrie oppskrifter. Du finner boka og flere oppskrifter på Frøken Holms nettbutikk (frokenholm.no).