Skip to main content

De siste årene på sykehjem

De fleste vil på et tidspunkt i livet ha et møte med et sykehjem, enten som pasient, ansatt eller som pårørende til et kjært familiemedlem som skal tilbringe den siste fasen av livet sitt der. Vigdis J. Reisæter arbeidet som sykepleier i eldreomsorgen i nesten ti år, og i sin nye bok forteller hun varme og sterke historier etter nær kontakt med pasienter og pårørende. Ved å presentere et knippe sykehjemspasienter gir hun innsikt i det vide spennet i sykepleierrollen, som krever god fagkunnskap, nærhet og innlevelse i andre menneskers liv for å kunne bidra til at de får en god og verdig avslutning på et langt liv.

Men hva skjer når sykepleierens mulighet til å gi god omsorg effektiviseres bort? I tillegg til de gode historiene der pasientene får nødvendig omsorg, forteller Reisæter også om skyggesider ved norsk eldreomsorg. Hun retter søkelyset mot sykepleieres muligheter til å kunne gi god omsorg og dermed på hvordan vi tar vare på de eldre i Norge i dag. 

I tillegg til å være en hyllest til pleierne som daglig gjør sitt beste for å gi god pleie og skape hverdagsmagi rundt omkring på landets sykehjem, kan boka også leses som hennes aller siste avviksmelding. ALJ

De siste årene på sykehjem / 2021 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

• Forfatter: Vigdis J. Reisæter  

LES OGSÅ  Norsk oppdrettsnæring under lupen

• Tittel: Jeg skal hjelpe deg – En sykepleiers farvel til eldreomsorgen

• Utgiver: Cappelen Damm forlag  

• Utgivelsesår: 2021  

• ISBN: 9788202626662 (papirbok) og 9788202626679 (e-bok)

• Pris: kr 379 innbundet, 208 sider og kr 245 e-bok (www.cappelendamm.no)


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner