Forside > Arkiv > 2014 > Demens og høyt blodsukker

Demens og høyt blodsukker

Diabetikere har økt risiko for å bli demente. Kan økte blodsukkernivåer være en risikofaktor for demens også for dem uten diabetes? Dette ønsket en stor forskergruppe fra USA å undersøke. De fulgte vel 2 000 personer i omkring sju år for å se hvordan det gikk med dem. Før studien startet, tok forskerne en rekke målinger av personene. Over en firedel av alle deltakerne i studien utviklet demens, og de fleste av dem hadde ikke diabetes i tillegg. For dem uten diabetes ble det funnet at forhøyet gjennomsnittlig blodsukkernivå økte risikoen for å utvikle demens. Høyt blodsukkernivå er altså en viktig risikofaktor, både for dem med og uten diabetes. Det betyr at ulike varianter av blodsukkerstabile kosthold med lite karbohydrater reduserer risikoen for å få demens. IM

Kilde:

Crane PK, Walker R, Hubbard RA mfl. Glucose levels and risk of dementia. New England Journal of Medicine 2013; 369: 540-8. http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1215740

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar