Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Derfor er det bra for hjernen å gå

Derfor er det bra for hjernen å gå

Helsemagasinets lesere vet naturligvis at det er sunt og lurt å gå. Mange har garantert også opplevd at en spasertur er godt både for kropp og sjel, samt at man ofte tenker klarere og blir i bedre humør av å ta en tur til beins. At vi mennesker er evolusjonært tilpasset å bruke beina, er vel heller ikke noe som høres pussig ut. Men hva er egentlig mekanismen bak dette velværet?

I en studie som nylig ble presentert på American Psychology Societys (APS) årlige konferanse om eksperimentell biologi, forklarte forsker Ernest Greene fra New Mexico Highlands Universitet at trykket på foten når vi går eller løper, sender bølger gjennom blodårene. Disse bølgene synkroniseres med hjertefrekvensen, som derved regulerer blodsirkulasjonen til hjernen. Denne effekten oppstår ikke når vi for eksempel sykler eller  driver annen trening som ikke involverer at foten møter bakken. ALJ

Kilde:

Green, ER. Acute effects of walking on human internal carotid blood flow. Presentasjon på American Physiological Societys konferanse Experimental Biology 2017, Chicago, 24.4.2017. http://www.the-aps.org/mm/hp/Audiences/Public-Press/2017/26.html

You may also like
Bikarbonat
Når virkeligheten overgår våre villeste fantasier
Alene i kampen mot kreft
Bedre helse med kostomlegging

Legg igjen et svar