Skip to main content

Det vi ikke blir fortalt om covid-19-vaksinen

[wcm_restrict]

Det er stor usikkerhet forbundet med denne såkalte mirakelmedisinen.

Tekst Robert Verkerk Oversatt/tilrettelagt Iver Mysterud og Dag Viljen Poleszynski

Denne artikkelen sto opprinnelig på trykk i det britiske helsemagasinet What Doctors Don’t Tell You.1

Celeste McGoverns spesialrapport ”A long shot” i juli/august-utgaven av What Doctors Don’t Tell You forklarte kort-fattet noen av utfordringene forbundet med den globale innsatsen for å utvikle
 en vaksine.2 Microsoft-gründer Bill Gates (f. 1955) ønsker at ”nesten hver person på hele planeten” skal bli vaksinert.

Etter hvert som verdens befolkning er blitt vant til farmasøytiske løsninger på våre helsebekymringer – og våre liv forstyrret av regjeringspålagte begrensningsstrategier mot covid-19 – er det ikke merkelig at mange venter i desperasjon på denne magiske vaksineløsningen.

Menneskenaturen tilsier også at de fleste av oss foretrekker å velge en enkel løsning framfor å bale med komplekse løsninger som omfatter å gjøre en rekke ting, inkludert å ta ansvar for egen helse og funksjonen til immunsystemet. Hva kan være lettere enn å brette opp ermet? 

På toppen av det hele ser det enda mer forlokkende ut når det hele framstilles som om det dreier seg om veldedighet: Verdens første globale samarbeidsinitiativ mellom vaksineutviklere på universiteter, vaksinefirmaer, regjeringer og internasjonale organisasjoner, inkludert Verdens helseorganisasjon – alle forenet til beste for allmennheten.

LES OGSÅ  – Kan vi uvaksinerte frikjennes nå?

Ærlig talt, dette høres for godt ut til å være sant, særlig med en gang du begynner å se under overflaten og tar i betraktning alt vi ikke vet. Det er enormt stor usikkerhet forbundet med å levere alt dette.

15 viktige spørsmål rundt vaksinen

I vår kortfilm (25 minutter) The uncertain promise of a covid vaccine: What we’re not being told presenterer vi i Alliance for Natural Health 15 viktige problemstillinger vi mener at alle bør tenke gjennom før de lar seg vaksinere. Her er en kortversjon:

1. Vil det være behov for vaksiner? Kan viruset ”brenne ut” før vaksinene er klare?

2. Vil vaksinene fungere? Vi trenger skikkelige studier av effekt. Selv normale fase 1- til 3-studier som tar flere år, kan ikke forutsi nøyaktig hvor effektivt de vil fungere i den virkelige verden. Hva med mutasjoner?

3. Kommer vaksinene til å bli trygge? Hvordan kan man i løpet av bare noen få måneder avklare hvorvidt vaksinene øker risikoen for autoimmune sykdommer, autisme eller Alzheimers sykdom?

4. Hvordan vil de kommersielle vaksinene bli lagd? Det er meget sannsynlig at de blir framstilt ved hjelp av genteknologi. For eksempel baserer mRNA-vaksiner seg på at de vil stimulere kroppen til å produsere kopier av virusproteiner. Er dette greit for deg, etisk sett? Kommer du til å bli fortalt hvorvidt vaksinen din blir produsert med genteknologi?

5. Når vil den første vaksinen bli lansert? Det kan skje så tidlig som ved starten av 2021.

6. Hvilke stoffer vil bli tilsatt vaksinen for å bidra til å aktivere og konservere den? Nervegiften aluminium er et sannsynlig adjuvans.

LES OGSÅ  Tragisk dødsfall av meslinger

7. Hva vil den eksakte sammensetningen av hver vaksine bli? Vil de inneholde noen reststoffer fra dyrevev eller forurensninger?

8. Hvor mange trenger å bli vaksinert? Bill Gates ønsker at nesten alle skal vaksineres, mens Verdens helseorganisasjon foreslår 70 prosent av den globale befolkningen. Andre forskere foreslår imidlertid at så lite som 20 prosent kan gi ”flokkimmunitet” fra naturlig smitte. Dette kan holde viruset i sjakk, slik det gjør med et annet koronavirus, det som forårsaker forkjølelse (rhinovirus).

9. Hvor mange kommersielle vaksiner vil komme på markedet? De fleste eksperter foreslår minst to.

10. Hvor mange doser vil være nødvendig eller anbefales for forskjellige befolkningsgrupper? Det er sannsynlig fra erfaring med tidligere koronavirusvaksiner (SARS, MERS) at immunitet ikke vil vare lenger enn 12 måneder hos de fleste mennesker. Dermed er det sannsynlig at årlig vaksinering vil bli anbefalt. Det kan også bli et behov for oppfriskningsvaksiner (”boosters”).

11. Hvilke leveringssystemer vil bli brukt? Forhåndsfylte enkeltdosesprøyter, flasker som inneholder én eller flere doser, nesespray og mikroplaster er noen av de mulighetene som blir vurdert.

12. Vil dataene bli offentlig tilgjengelig? Ikke med mindre vi forlanger det! De kan prate om åpenhet, men la dem først besvare disse 15 spørsmålene. La oss deretter vurdere hvorvidt vi skal kalle tilnærmingen transparent.

13. Vil vaksinasjon bli obligatorisk, eller vil de som ikke vaksinerer seg, bli rammet av sanksjoner? Dette vet vi bare ikke. Det er sannsynlig at noen land eller delstater vil velge en obligatorisk løsning.

14. Vil allmennheten bli informert om vaksineindustriens erstatnings- og kompensasjonskrav for de som blir skadet? Det er den ikke blitt tidligere, så la det skje denne gangen. Hva har de forsøkt å skjule for oss?

LES OGSÅ  Krigen mot folkehelsen

15. Hvem vil tjene finansielt på massevaksinasjon? De kan kalle det veldedighet, men det er bare på kort sikt. Slike som Bill Gates kommer til å lage milliarder av covid-19-vaksiner som blir lagt til vaksinasjonsprogrammene i de fleste land.

Verdens største

Det er sannsynlig at vaksinasjon mot covid-19 vil bli det største massemedisineringsprogrammet som noen gang er sluppet løs på allmennheten. Vi har rett til å vite hva som egentlig skjer bak lukkede dører. La oss kreve full åpenhet om alle trinn i vaksineprosessen. 

Du kan finne ut mer om dette temaet på vår nettside www.anhinternational.org. Der og på vår YouTube-kanal vil du finne vår kortfilm The uncertain promise of a covid vaccine: What we’re not being told. Dessuten kan du laste ned en kopi av vårt manifest for vaksinetransparens og sende det til dine folkevalgte representanter og  be dem om å støtte det – til beste for allmennheten.

Kilder:

1. Verkerk R. What we’re not being told about the covid vaccine. What Doctors Don’t Tell You 2020; 30 (september): 25.

2. McGovern C. A long shot. What Doctors Don’t Tell You 2020; 30 (juli/august): 26–35.

/wcm_restrict]


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner