Skip to main content

Dette forliket kan bli avgjørende

Ukeslutt 5. august: Et forlik med over 500 helsearbeidere i USA der arbeidsgiveren må ut med over 10 millioner dollar. Det kan bli avgjørende. Det er blant lesetipsene fra Helsemagasinet denne uka. Du kan også lese om:

  • Amnesty i rapport: Ukraina bryter folkeretten
  • Ledende, internasjonale fagfolk diskreditert etter at de talte myndighetene i mot om pandemien
  • Forsker og tidligere Pfizer-ansatt: De åtte covid-løgnene
  • Regjeringen i Irland innrømmer at de setter covid-19 på hver eneste dødsattest
  • Det finnes en fyldig rapport om «antivaksindustrien»
  • Podkast om etablering av et uavhengig kooperativ
  • Rapportene fra FHI og Statens legemiddelverk er uetterrettelige

Tekst Julia Schreiner Benito

Julia Schreiner Benito
Julia Schreiner Benito er journalist i Helsemagasinet

Det omtales som historisk når flere enn 500 oppsagte helsepersonell nylig vant det første forliket av sitt slag. Motparten er NorthShore University HealthSystem, som angivelig sparket eller truet med å sparke helsearbeidere fordi de var uvaksinerte. Steigan omtaler saken 4.august. Den er også omtalt på Christian Headlines 1. august.

I følge den kristne organisasjonen Liberty Counsel utgjør oppgjøret en utbetaling på 10,3 millioner dollar til de berørte arbeiderne. Det ble fastslått at arbeiderne hadde blitt ulovlig diskriminert da de ble nektet religiøse unntak fra obligatorisk covid-19-vaksinasjon. Den føderale Northern District Court of Illinois inngikk forliket 28. juli, det gjenstår at domstolen godkjenner det.

LES OGSÅ  12 virksomme tiltak mot koronavirus

Amnesty: Ukraina bryter folkeretten

I en rapport om Ukraina viser Amnesty til at ukrainske styrker utsetter sivile for fare i krigføringen mot Russland. Ukraina bryter folkeretten, slår Amnesty fast. Ukrainske styrker setter sivile liv i fare ved å etablere militære baser i boligområder, på skoler og på sykehus, heter det i rapporten. Du kan lese mer om saken på Aftenposten, publisert 5. august.

Motstemmene fra Dolomittene

Hemali møtte menneskene bak noen av verdens viktigste motstemmer. De var rådgivere for regjeringer, ledere ved universitetssykehus, og i spissen for nyhetsbyrået Associated Press. De var anerkjente inntil de talte minoritetens ord om pandemien.
31. juli publiserte Hemali denne artikkelen og filmen. Intervjuene inkluderer forsker og genetiker Alexandra Henrion-Caude, som er spesialist på RNA. Samt professor emeritus Christian Perronne og tidligere leder for nyhetsbyrået Associated Press, AP, Jeanne Sartor.

– Flere sjefer der fortalte meg at de ble kjøpt opp av en gruppe med investorer som kontrollerte media. Det fantes ikke uavhengig journalistikk lenger. Alle var eid av ett konsern som dikterte all publisering, forteller Sartor i videointervjuet.

Dette forliket kan bli avgjørende / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Jeanne Sartor var leder i nyhetsbyrået Associated Press. – Uavhengig journalistikk forsvant, sier hun.

Vitnesbyrd fra tidligere Pfizer-ansatt: De åtte covid-løgnene

31. juli publiserte Derimot første del av en transkripsjon av dr. Mike Yedons vitnesbyrd. Det er den 86. sesjonen av  Stiftung Corona Ausschuss, komiteen for koronagransking, ledet av de tyske advokatene Reiner Füllmich og Viviane Fischer. Transkripsjonen dekker de første tjue minuttene av Yedons vitnesbyrd, han slår tilbake mot kritikk av sine motiv.

Regjeringen i Irland innrømmer at de setter Covid-19 på hver eneste dødsattest

Tallene for covid-dødsfall blir høyere når praksisen er å angi covid som dødsårsak uansett, så lenge pasienten tester positivt. Den irske regjeringen hevder at disse rutinene er i tråd med retningslinjene fra WHO, Verdens helseorganisasjon. Dette kan du lese mer om i en artikkel på Derimot fra 5. august.

LES OGSÅ  Inneplanter kan gjøre oss gladere!

Fyldig rapport om «antivaksindustrien»

I Helsemagasinet er vi usikre på sammenhengen mellom vaksinemotstand og industri. Imidlertid er det noen som knytter disse forholdene sammen. Det gjelder amerikanske Center for Countering Digital Hate – Senter for å imøtegå digitalt hat. I forbindelse med denne artikkelen i Aftenposten, ble vi oppmerksomme på 40 siders rapporten fra 2021 som knytte «antivaksere» til industri. I rapporten heter det blant annet at «ettersom antivaksindustrien aktivt søker å undergrave covid-vaksinene, må vi slå oss sammen for vitenskap og fakta. Vi må varsle publikum om den farlige agendaen til antivaksineledere».

Videre i rapporten står det at tolv «antivaksere» spiller ledende roller i spredning av digital feilinformasjon om covid-vaksiner. Felles for disse tolv er at de har mange følgere, de produserer mye «antivaksinnhold», eller har vokst raskt på sosiale medier de siste to månedene.

Vil du gjette hvem som rager høyest på listen over «feilinformanter» om covid-vaksinene? Svaret er dr. Joseph Mercola. Robert F. Kennedy, jr. kommer på andreplass. Dette og mye mer kan du lese om i rapporten fra Center for Countering Digital Hate. Senteret og listen var en del av kampanjen mot Mercola og deler av grunnen til at hans nettside urettmessig har blitt vingeklippet. Mercolas nettside har vært en av de viktigste informasjonskanalene for uavhengig informasjon under koronapandemien.

Bakgrunnen for Aftenpostens artikkel var et spørsmål fra en leser om hvorvidt kunstige søtningsmidler kan gjøre en fet og syk. Leseren viste til denne artikkelen. Doktorgradsstipendiat ved Universitet i Oslo Erik Arnesen svarer i Aftenposten:
«Artikkelen er skrevet av en amerikansk, beryktet alternativmedisiner, som i 2021 ble «kåret» til verdens verste spreder av desinformasjon om covid-19. Vedkommende har også fått flere advarsler fra amerikanske myndigheter, blant annet for salg av ulovlige legemidler i 2021.» Mannen Arnesen beskriver er Joseph Mercola.

LES OGSÅ  Videomøter belastende for dem med sosial angst

Silje Tuxen Thingvoll i podkast om etablering av kooperativ for uavhengighet

Silje Tuxen Thingvoll gjester Antijantepodden 5. august. Hun er en av initiativtakerne til det sosiale nettverket og kooperativet Karma One. Målet er å bygge opp uavhengighet fra storsamfunnet for å sikre alle områder av livet for å kunne leve uten hjelp fra storsamfunnet. Karma One jobber etter naturretts-prinsippene, og vil derfor ikke registrere seg i Brønnøysund. De mener dette er en rettighet man allerede har.

– Rapportene fra FHI så uetterrettelige at de ikke kan brukes lenger

I halvannet år laget Frode Klevstul grafer over innrapporerte meldinger om bivirkninger etter mRNA fra Statens legemiddelverk, samt av FHIs ukerapporter. Så ble dataene så dårlige at han ikke lenger kunne stå inne for tallene, forteller han i dette intervjuet med Hemali, publisert 29. juli.

– Mye data fra legemiddelverket og FHI har blitt borte. Og det i en tid da covid-dødsfallene er langt høyere enn i 2020 da de kalte det «krise». Nå kommer ikke rapportene ukentlig fra FHI lenger, og de fra Statens legemiddelverk kommer sjeldnere. Samtidig viser tallene fra SSB, Statistisk sentralbyrå, overdødelighet. Sett mot et snitt på antall døde fra 2000 til 2020, har man i flere uker ligget på mer enn 10 prosent høyere totaldødelighet etter sommeren 2021. Vanligvis er dødeligheten lav om sommeren, men nå ser vi en voldsom økning, viser Frode til i intervjuet.

Fortsatt god sommer, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner