Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2011 > Egg som supermat?

 

Såfremt man tåler egg, bør denne matvaren være en del av alles kosthold. Den inneholder proteiner, fett, vitaminer og mineraler. Egg er også en rik kilde til antioksidanter. To rå eggeplommer har for eksempel dobbelt så mange antioksidanter som et eple. Så fort egg blir varmebehandlet, mister de rundt halvparten av antioksidantene, men er fremdeles utmerkede å spise. Kanadiske forskere har undersøkt eggeplommer grundig. Hovedgrunnen til at eggeplommen inneholder mange antioksidanter, skyldes innhold av to frie aminosyrer, tryptofan og tyrosin. Varmebehandling av egg i mikrobølgeovn ga størst reduksjon i nivåene av frie aminosyrer i egget (altså eggets antioksidative egenskaper), mens steking reduserte innholdet av fenoler i størst grad. IM

Kilde: Nimalaratne C, Lopes-Lutz D, Schieber A mfl. Free aromatic amino acids in egg yolk show antioxidant properties. Food Chemistry 2011; 129: 155-61.

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar