Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2015 > Elektriske korttriks

Elektriske korttriks

Har du lyst til å lære noen enkle kortkunster som du kan bruke for å underholde deg selv og dine venner? På denne siden finner du forklaringen til en kortkunst du kan prøve deg på. Lykke til!

Tekst Kurt Bai

En dag du er på besøk hos din venn, kan du låne en kortstokk av ham. Fortell ham at kortene hans er magnetiske og kan feste seg til veggene i huset.

Gå så bort til hvilken som helst vegg i huset og slå et kort mot veggen. Når du nå går bort fra veggen, henger kortet fast. Gjenta dette ved å plassere nye kort på veggene, og vis din venn at kortene blir hengende på veggene som bilder.

Hemmeligheten

Annonse:

Det er nødvendig at det er tepper på gulvene i rommene hvor trikset skal utføres. Du må også ha på deg sko uten gummisåler. Hvis du gnir skoene dine mot teppet, vil det skape statisk elektrisitet i kroppen. Når du holder et kort i hånden og slår det raskt mot veggen, vil derfor kortet bli hengende. (Prøv dette hjemme hos deg selv før du presenterer korttrikset.)

Når du utfører trikset, må du gni skoene mot teppet mens du går mot veggen. Pass bare på å gjøre dette på en måte så det ikke virker for avslørende. Led heller oppmerksomheten mot det punktet på veggen hvor du vil feste kortet, enten litt høyt opp eller litt lavt nede, slik at du går med litt bøyde knær.

Legg igjen et svar