Skip to main content

En kardiologs varsel om Pfizers vaksine

Ukeslutt 7. oktober 2022 Denne uka kan du lese en britisk kardiologs kritiske analyse av dokumentasjon for effekten av Pfizer-vaksinen mot covid-19. Du kan også se hva slags tanker Verdens økonomiske forum har om pandemihåndteringen og de strenge tiltakene.

Videre kan du lese om:

  • Bør kjøtt inkluderes i våre framtidige kostholdsråd?
  • Forskere tror mayaene var storforbrukere av kvikksølv
  • Halvparten av unge kvinner sliter med hodepine eller migrene
    Hjelper magnesium mot rastløse bein?
  • Har virkelig menn mye bedre psykisk helse enn kvinner?
    Betydningen av folat for menns fruktbarhet
  • Hvordan kan vi vite om E-stoffene er trygge?
  • Daglige multivitaminer kan forbedre hjernefunksjonen hos eldre mennesker
  • Hvorfor hjelper faste mot epilepsi?
    Bruce Lipton og epigenetikk
  • Facebook straffer Hemali
Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Tekst Iver Mysterud

Kritisk blikk på framlagt dokumentasjon for effekten av Pfizer-vaksinen mot covid-19

Den britiske kardiologen Aseem Malhotra publiserte en artikkel i fagtidsskriftet Journal of Insulin Resistance 26. september.

Der presenterer han resultatene av en vurdering av randomiserte studier av Pfizer-vaksinen. Her går det fram at antallet blant yngre vaksinerte om trengs for å forhindre ett enkelt dødsfall, er tusenvis. Reanalyse antyder større risiko for alvorlige bivirkninger fra vaksinene enn for å bli innlagt på sykehus fra covid-19. En rekke data er ifølge Malhotra dypt bekymringsfulle, spesielt når det gjelder risikoen for hjerte- og karsykdom. Han mener det er på høy tid med en pause og revurdering av den globale vaksinasjonspolitikken for covid-19.

LES OGSÅ  Medikamenter for vekttap med bivirkninger

Verdens økonomiske forum (WEF): – Koronaepidemien var en test for å se hva folk vil godta

Dette tas opp i en artikkel av Pål Steigan på Steigan.no 27. september. Han oppsummer hva WEF formidler på sine nettsider om framtiden og vyer for å forme den.

Bør kjøtt inkluderes i våre framtidige kostholdsråd?

Akkurat nå legges grunnlaget for framtidige kostholdsråd i Norden. Et viktig spørsmål er om kjøtt bør inkluderes. Dette temaet kan du lese om på Svensktkott.se 27. september.

De nye nordiske kostholdsrådene som er under utarbeiding, er viktige fordi de vil påvirke hvilken mat som anbefales og serveres, ikke minst i skoler og på sykehjem. Vi kommenterte saken i Helsemagasinet nr. 5/2022.

Forskere tror mayaene var storforbrukere av kvikksølv

Kvikksølvet må ha vært helsefarlig for dem, ifølge ekspertene. Dette omtales i en artikkel på Forskning.no 27. september.

Forskere har ganske god dokumentasjon for at mayaene aktivt har brukt kvikksølvet til noe. De har nemlig funnet forseglede krukker med kvikksølv i flere av maya-byene. Samme funn er gjort fra Romertiden for 2 000 år siden.

Halvparten av unge kvinner sliter med hodepine eller migrene

Halvparten av kvinnene mellom 16 og 24 år sier at de lider av hodepine eller migrene. Det er en økning på 20 prosentpoeng siden 2002. Dette går fram av en artikkel på Forskning.no 27. september.

Over 30 prosent i samme aldersgruppe sier at de har smerter i kroppen, viser tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB). Tallene kommer fram i den nye rapporten «Kvinners liv og helse siste 20 år», som SSB har utarbeidet på oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet. Målingene er utført i løpet av en periode på tre måneder i 2019.

LES OGSÅ  Hjernen trenger fett, se hvilke fettkilder som er best

Hjelper magnesium mot rastløse bein?

Dette tas opp i en artikkel på Msn.com 13. september.

Rastløse bein ramme mellom 5 og 10 prosent av voksne, og symptomer inkluderer en kløende, brennende eller krypende følelse i føttene og leggene som forårsaker trang til å bevege seg eller rykke for å bli kvitt følelsen.

Har menn mye bedre psykisk helse enn kvinner?

Det er noe med tallene som ikke stemmer, mener dansk psykologspesialist og forsker. Dette er temaet i en artikkel på Forskning.no 24. september.

Statistikken er tydelig. Data over psykiske diagnoser viser at kvinner i mye større grad enn menn lider av både av angst, depresjon og stress.

Men blir menns psykiske problemer fanget opp? Det setter Sven Aage Madsen spørsmålstegn ved. Han tror store mørketall skyldes at helsevesen og forskere ikke klarer å finne mennene som sliter.

Betydningen av folat for menns fruktbarhet

Ikke bare kvinner bør sørge for tilstrekkelig inntak av folat ved graviditet. Menn bør også innta nok folat fordi det kan påvirke spermiekvaliteten. Dettes er temaet i en artikkel på Motherandbaby.co.uk 13. september.

Hvordan kan vi vite om E-stoffene er trygge?

Matmyndighetene forteller at tilsetningsstoffene i maten er ufarlige. Likevel ble et tilsetningsstoff nylig forbudt etter lang tids bruk. Hvordan kan det ha seg? Dette tas opp i en artikkel på Forskning.no 28. september.

Daglige multivitaminer kan forbedre hjernefunksjonen hos eldre

Dette kommer fram i en studie fra USA som ble omtalt i The Guardian 14. september.

Studien inkluderte mer enn 2200 personer over 65 år. Den antyder at daglige tilskudd av multivitaminer og -mineraler kan bremse kognitiv nedgang med omtrent 60 prosent, eller nesten to år. De mest betydelige effektene ble påvist hos eldre mennesker med tidligere hjerte- og karsykdom.

LES OGSÅ  Tidligere sjef i nyhetsbyrå: – Slik forsvant den uavhengige journalistikken

Hvorfor hjelper faste mot epilepsi?

Forskning på mus har avdekket en del av mekanismene som kan forklare hvorfor anfallene blir færre når kroppen sulter og musene dermed kommer i ketose. Kan en ketogen diett gjenskape denne effekten hos mennesker? Dette diskuteres i en artikkel på Forskning.no 29. september.

Bruce Lipton og epigenetikk

En oversatt og forkortet artikkel på Hemali.no 28. september presenterer den amerikanske cellebiologen Bruce Liptons (f. 1944) tolkning av hvordan genene påvirkes av miljøet (epigenetikk).

Dette er tredje del av en serie om Liptons arbeider og tolkning av forskningslitteraturen. Lenker til de to foregående artiklene ligger først i artikkelen.

Facebook straffer Hemali

Hemali.no er en av Norges viktigste nettsteder for uavhengig helseinformasjon og kritisk helsejournalistikk. Nettsiden er kritisk til en del av det arbeidet som gjøres i helsevesenet, inkludert håndteringen av koronapandemien. Dette faller sensurgiganten Facebook tungt for brystet. Hemali.no er derfor ute i hardt vær. Dette kan du lese om i en artikkel 27. september.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner