Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2016 > Enkel rullekake

Rullekake er ofte en vinner i både selskaper og mer uformelle kaffeslabberas. Den er både rask og enkel å lage, og den største utfordringen er kanskje å hvelve den over bakepapiret uten større uhell.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

I denne oppskriften har jeg brukt maranta eller pilerot som stivelse (eng. arrowroot, hvis du skal kjøpe på internett). Det er også denne stivelsen jeg bruker i leverpostei, så derfor hadde jeg den i skapet. Potetmel kan også brukes.

Du trenger:

Annonse:

Til kakebunn:

4 egg
1 dl erytritol, for eksempel Sukrin®
0,5 dl Steviosa® (steviasukker)
1 dl pilerot (arrowroot) eller potetmel
1 ts bakepulver

Til fyll:

ca. 200 gram frosne bringebær
evt. litt erytritol eller stevia etter smak

Slik gjør du:

Sett ovnen på 250 grader. Pisk egg og søtningsmiddel til eggedosis. Sikt og bland forsiktig inn mel/stivelse og bakepulver.

Kle en langpanne med bakepapir og ha i røra. Stek midt i ovnen i 5–7 minutter. NB: Pass på ikke å steke så lenge at kaka blir brent!

Finn fram et stykke bakepapir og strø erytritol over dette. Den varme kaka hvelves nå over bakepapiret. Legg langpanna over kaka igjen, og la den avkjøle helt. Tin bringebærene og hell av overflødig saft. Bland eventuelt med litt søtningsmiddel og rør godt til du får syltetøy.

Smør bringebærsyltetøyet utover den kalde kaka. Rull nå forsiktig kaka sammen. La den gjerne ligge innpakket i plast i kjøleskap en stund før servering.

Tips: Hvis du vil ha sjokoladerullekake, kan du erstatte ¼ dl pilerot (potetmel) med 1 ss kakaopulver. Fyll for eksempel med smørkrem!

You may also like
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Ikke særlig smart med smartmålere!
Alene i kampen mot kreft
Brus og barnløshet

Legg igjen et svar