Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2020 > Er antioksidanter farlige?

Er antioksidanter farlige?

I artikkelen “Antioksidanter dobler spredning av kreft i mus og menneskeceller” av journalist Catherine Jex (se Forsking.no 26.10.2015) viser hun til en svensk professor ved Sahlgrenska kreftsenter, Martin Bergø, som hevder at slike kosttilskudd kan forverre sykdommen. Dette er det motsatte av det jeg har oppfattet som mest sannsynlig. Hva er riktig, og hvordan henger dette i hop? Jeg har ikke kreft, men tar blant annet vitamin C, og er nå usikker om det er bra. Øystein Ormbostad

VOF: Jeg forstår din bekymring, men mennesker er ikke mus. I motsetning til mennesker og aper, lager mus vitamin C i leveren. Antioksidanter som vitamin C forårsaker ikke kreft, men har vist seg å fungere som ”cellegifter” hos mennesker med kreft, dersom det inntas i store doser. Det er sannsynliggjort at kreft skyldes skader på mitokondriene forårsaket blant annet av oksygenmangel, noen virus og flere giftstoffer. Vitamin C og andre antioksidanter tilfører elektroner, som mange har underskudd på. Forskning med vitamin C i store doser viser klart at det motvirker kreft, ikke omvendt. Dette har vi dokumentert mange ganger. Det samme gjelder påstander om at konsentrater av betakaroten øker kreftrisikoen blant røykere, noe vi har tilbakevist med grundige studier i Helsemagasinet.

Etter vår oppfatning skyldes påstander om at kosttilskudd kan være farlige, at konvensjonelle forskere og farmasøytisk industri generelt er redde for at sannheten om vitamin C og andre naturlige, ikke patenterbare kosttilskudd skal bli anerkjent virksomme. Flere nettsider har benektet at vitamin C kan motvirke koronavirus, til tross for at det er godt dokumentert etter 80 år at vitamin C i store doser hemmer ethvert virus. I parentes bemerket har vi forsøkt å få publisert en artikkel om hvordan man kan unngå alvorlig sykdom etter smitte med koronavirus i flere større aviser, men ingen har til nå ønsket å publisere den. DVP

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen et svar