Skip to main content

Er brunt sukker bedre enn hvitt sukker?

Ukeslutt 29. april 2022. Denne uka diskuterer en artikkel hvorvidt brunt sukker er mindre skadelig enn hvitt sukker. Øvrige lesetips handler om ulike sider ved koronapandemien:

  • Hjerneslag og blindhet etter covid-19-vaksiner
  • Høringsinnspill om forlengelse av reglene om koronasertifikat (vaksinepass)
  • Millionbot for falske testresultater av koronavaksiner
  • Media har bidratt til hets mot vaksineskeptikerne
  • Medikamentet remdesivir godkjent for spedbarn i USA
  • Vurdering av koronatiltakene og -situasjonen i USA

Tekst Iver Mysterud
Bildet er tatt av Gabriela Sanda fra Pixabay

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Er brunt sukker bedre enn hvitt sukker? / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Fagredaktør Iver Mysterud

Er brunt sukker mindre skadelig enn hvitt sukker?

Svaret på dette får du på en artikkel på Universitetet i Oslo sitt nettsted Titan 25. april. Svaret er definitivt nei! Artikkelen er basert på at kjemiker Carl Henrik Gørbitz diskuterte spørsmålet som del av ekspertpanelet i NRKs vitenskapsprogram Abels tårn.

Hjerneslag forårsaket av covid-19-vaksiner årsak til blindhet

Dette diskuteres på en artikkel som er oversatt fra engelsk og publisert på Derimot.no 28. april. Pfizer/BioNTech mRA-injeksjoner gitt siden 9. desember 2020 har fram til 5. april 2022 ført til at 163 personer er blitt helt blinde, mens Astra-Zeneca-injeksjoner har ført til 324 rapporter om blindhet.

LES OGSÅ  Ensomhet kan gi dårlig helse på linje med røyking

Høringsinnspill fra advokat Jørgen Heier til Helse- og omsorgskomitéen om Midlertidige endringer i smittevernloven.

Dette er lagt ut på Steigan.no 28. april. Heier mener at regjeringens forslag om forlengelse av reglene om koronasertifikat må ses i sammenheng med EUs pågående arbeid for å videreføre og utbre koronasertifikatet i Schengenområdet, regjeringens allerede fattede beslutning om at det nasjonale koronasertifikatet skal ha samme gyldighetskriterier som EU-sertifikatet, samt regjeringens forberedelse av forlengelser av en rekke covid-19-begrunnede forskriftshjemler. Sistnevnte var ment å være midlertidige både i smittevernloven og i andre lover. Forlengelse av hjemler for helsemyndighetene til å operere på egen hånd, der midlertidigheten var en sentral del av den demokratiske kontrollen, er ifølge Heier egnet til å sementere smittevernstatens makt på permanent basis.Millionbot for falske testresultater av koronavaksiner

I USA har koronatestselskapet Sameday Health i California godtatt en bot på 22 millioner dollar for å ha forfalsket noen av sine testresultater. I noen tilfeller har pasientene fått ”resultater” før testen faktisk hadde nådd selve laboratoriet. I andre tilfeller ble ikke prøvene testet i det hele tatt. Dette kommer fram i en artikkel i Daily Mail 23. april. Saken dreier seg om feilaktige eller falske resultater for rundt 500 personer.

Professor Stig Frøland: – Media har bidratt til hetsen mot vaksineskeptikerne

Dette kommer fram i en artikkel på hemali.no 26. april. Frøland poengterer at mange vaksineskeptikere er opptatt av rasjonelle innvendinger, til dels av naturvitenskapelig art. Disse har knapt vært dekket i våre hovedmedier og har heller ikke vært adekvat imøtegått av våre helsemyndigheter.

Remdesivir godkjent for spedbarn i USA

Dette medikamentet brukes for å behandle covid-19, og nå har det amerikanske mat- og legemiddelverket (FDA) gitt klarsignal til at det blir gitt til babyer så små som 28 dager gamle. FDA hevder at koronaviruset kan gi alvorlig sykdom hos babyer som ikke er vaksinert og mener at remdesivir er et trygt og effektivt middel for dem. En rekke forskere er kritiske til denne påstanden og mener at dette medikamentet verken reduserer dødelighet eller tiden på å komme seg av infeksjonen. I tillegg er den antivirale effekten dårlig, og medikamentet er forbundet med en rekke bivirkninger.

LES OGSÅ  Nordmenn på reisefot: Helseskadelig handelslekkasje

USAs strenge koronatiltak ebber ut…

… og ting begynner å vende tilbake til det normale. Den amerikanske legen, forskeren og skribenten Meryll Nass gir en oversikt over og vurdering av situasjonen i et blogginnlegg 17. april, med oppdatering 26. april.

Innlegget tar opp alt fra stadig flere vaksinebivirkninger til at ivermektin i Tennessee gjennom lov i praksis er blitt et reseptfritt medikament. Selv den innflytelsesrike Anthony Fauci innrømmer nå åpent at massevaksinering ikke vil gi flokkimmunitet, uavhengig av hvor mange doser som blir gitt.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner