Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Er mat på grill i aluminiumsfolie trygt?

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


Om sommeren florerer det av oppskrifter for å tilberede mat på grill. Jeg registrerer at mange sverger til å pakke inn mat i aluminiumsfolie for å legge på grillen (eller i ovnen). Det jeg lurer på, er om aluminiumsfolie er sikkert å bruke, eller avgis det gasser fra folien til maten over en viss temperatur som kan være skadelig? Per Erik Gulbrandsen

VOF: Lettmetallet aluminium har smeltepunkt på 660 grader, og kokepunktet er på hele 2467 grader. Temperaturen på grillkull holder omkring 600 grader, mens grillristen kan ha en temperatur på omkring 300 grader i en avstand på 25 cm fra kullene. Med en avstand på 50 cm er temperaturen 50–100 grader lavere, altså ikke mer enn 200–250 grader. Det skulle derfor ikke være noen som helst risiko for at aluminiumsfolie avgir gasser – til det kreves langt høyere temperatur. Det er heller ingen fare for at aluminiumfolien smelter, selv om man legger folien direkte på kullene. En annen sak er at det er mulig å forkulle mat (kjøtt, fisk, fugl) som legges direkte på risten, slik at det dannes kreftframkallende stoffer. DVP

Del gjerne med dine venner
0
    0
    Din handlekurv
      Calculate Shipping
      Apply Coupon