Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2010 > Er slitasjegikt en ”stoffskiftesykdom”?

Er slitasjegikt en ”stoffskiftesykdom”?

I følge en ny studie av to amerikanske forskere kan det se slik ut. De påpeker i studien at stadig mer forskning underbygger at slitasjegikt (artrose), altså slitasje og betennelse i et ledd og tilgrensende bein, ikke bare handler om aldring eller mekanisk stress på leddene. I stedet ser det ut til at slitasjegikt handler om forstyrrelser i kroppens stoffskifte av samme type som man ser ved hjerte- og karsykdom, diabetes, forhøyet konsentrasjon av fettstoffer i blodet, høyt blodtrykk og insulinsresistens. Ikke uventet er slitasjegikt blitt koblet til disse sykdommene. For oss i VOF virker det logisk at et lavkarbohydratskosthold kan være en egnet behandling av slitasjegikt. Vår faste spaltist lege Sofie Hexeberg har konsultert flere pasienter med slitasjegikt som er blitt bedre etter å ha gått over til lavkarbokosthold (se VOF nr. 1/2010). IM

Kilde:

Velasquez MT, Katz JD. Osteoarthritis: another component of metabolic syndrome? Metabolic Syndrome and Related Disorders 2010; 8: 295-305.

You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?

Legg igjen et svar